Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks Dzīvnieku ģimeņu dienas un apbalvos lielās ģimenes

Rīgas Zooloģiskais dārzs jau 11.gadu aicina apmeklētājus piedalīties Dzīvnieku ģimeņu dienas aktivitātēs, kas šoreiz notiks sestdien un svētdien no plkst.12 līdz 16, vēsta zooloģiskā dārza Informācijas dienests.Zoodārzā mīt dzīvnieki no visas pasaules, un viens no pasākuma nolūkiem ir pievērst uzmanību dzīvnieku ģimeņu daudzveidībai.

Par patīkamiem mirkļiem gan zoodārza darbiniekiem, gan apmeklētājiem jau gādājušas vairākas dzīvnieku ģimenes.Šogad ģimenes kuplinājuši lemuri un kalitriksi, huzārpērtiķi un kinkažu. Daļa mazuļu jau draiskojas pa koku un virvju tīklu, bet daļa vēl ieķērušies mammas kažokā un tikai retumis iedrošinās spert kādu patstāvīgu soli. Mazuļi skatāmi arī apkakles pekaru aplokā, un surikatu saime rūpīgi uzmana ikkatru jaundzimušā soli.Gada sākumā šķīlušies karošknābju bērni jau krietni paaugušies un no pieaugušajiem atšķirami vien pēc knābju rozīgās nokrāsas. Citos putnu aplokos turpinās gan kāzu dejas, gan perēšana.Dzīvnieku ģimeņu dienu laikā zooloģiskajā dārzā notiks arī tradicionālais "Bigbank" rīkotais Lielo ģimeņu dienas pasākums ar dažādām aktivitātēm. Lielo ģimeņu dienu pasākuma atklāšana notiks zoodārza estrādē plkst.12, un turpat līdz pat plkst.15 turpināsies dažādas spēles, rotaļas, konkursi, fotografēšanās un muzikāli priekšnesumi, kā arī notiks orientēšanās spēle visai ģimenei.Vairākus gadus līdzcilvēki kā iedvesmojošu paraugu citiem piesaka aktīvās un saliedētās ģimenes nominācijai "Gada lielģimene". Vērtēšanas komisija balvai ir izvirzījusi četrus finālistus - piecu bērnu Eglīšu ģimeni no Liepājas, septiņu bērnu Ķīkuļu ģimeni no Ķoņu pagasta, Lastovsku ģimeni no Kuldīgas novada, kuras septiņu bērnu pulkā ir vēl divi bērni aizbildniecībā, kā arī Ozolu ģimeni no Jelgavas, kura ir astotā bērniņa gaidībās.Konkursa "Gada lielģimene 2013" un eseju konkursa "Es un mana ģimene" uzvarētāju apbalvošana sāksies plkst.15.Zoodārzs šajā nedēļas nogalē no plkst.12 līdz 16 aicinās darboties radošajā darbnīcā "Dzīvnieku ģimenes", kur varēs izzināt dzīvnieku pasaules noslēpumus, savukārt no plkst.12 līdz 15 apmeklētāji varēs iepazīt dzīvnieku ģimenes zoodārzā, dodoties orientēšanās maršrutā, apceļojot septiņus kontrolpunktus un pildot izzinošus uzdevumus.Abas dienas zooloģiskā dārza ieejas biļešu pamatcenām būs 50% atlaide, bet papildu informācija un atlaižu kuponi iegūstami kolektīvās iepirkšanās portālā "www.kopaletak.lv" un Uzziņu dienesta 1188 mājaslapā.Sadarbībā ar Uzziņu dienestu 1188 un "www.kopaletak.lv" līdz 31.maijam ar 50% atlaidi no pamatcenas iespējams apmeklēt arī Rīgas Zooloģiskā dārza filiāli "Cīruļi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas