Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RS kontrolieri: arvien vairāk pasažieru lieto mutes un deguna aizsegus

Laika posmā no 12. maija līdz 26. maijam Rīgas satiksmes kontrolieri veikuši 8588 sabiedriskā transporta līdzekļu pārbaudes, no tām vairāk nekā 500 ar Rīgas pašvaldības policiju. Pārbaužu laikā biļešu kontrolieri gan atgādina pasažieriem par mutes un aizsegu lietošanu, gan kontrolē vai pasažieri iegādājušies un reģistrējuši braucienu.

Kā liecina Rīgas satiksmes kontrolieru veiktās piezīmes, mutes un deguna aizsegus sabiedriskajā transportā lieto arvien vairāk pasažieru - ja 12. maijā to darīja vien katrs piektais pasažieris, tad pēdējās dienās jau ap 80% braucēju.

Rīgas satiksme atgādina, ka saskaņā ar valdības norādījumiem un LR Satiksmes ministrijas rīkojumu no 12. maija tramvajos, trolejbusos un autobusos jālieto mutes un deguna aizsegs, tādejādi pēc iespējas mazinot Covid-19 izplatības riskus. Brauciena laikā muti un degunu var aizsegt ar respiratoru, masku, šalli vai lakatu.

Lai mazinātu Covid-19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas