Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Silenieks, iespējams, vēlēšanās nekandidēs

Viesturs Silenieks no Latvijas Zaļās partijas (LZP), kas iepriekš tika minēts kā iespējamais Zaļo un Zemnieku savienības Rīgas mēra amata kandidāts, iespējams, vēlēšanās vispār nekandidēs, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

LZS un LZP startēs kopā, taču pēdējo nedēļu notikumi liecina, ka ceļš uz spēku apvienošanu nebija viegls, "bet tas bija jāiziet", Dienai atzinis ZZS līderis Augusts Brigmanis. Nesen Armands Krauze, kuru, visticamāk, ZZS pirmdien nosauks kā pirmo numuru, Dienai atzina, ka par šādu iespēju ar viņu jau ir runāts vasarā. Taču LZS vēlējās vispirms dot iespēja partneriem no LZP nosaukt Rīgas mēra kandidātu. Iekšējo pretrunu novājinātā LZP nespēja to izdarīt, un izvēle ir ZZS valdes rokās. Tagad ir jautājums, vai LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks un valdes priekšsēdis Edgars Tavars spēs vienoties, kurš no viņiem sarakstā būs ar 2., kurš – ar 3. numuru, kas paredzēti zaļajiem.

No sarunas ar Silenieku Dienai radās iespaids, ka viņš kandidēs ar pēdējo numuru vai vispār nepiedalīsies vēlēšanās. Silenieks joprojām uzskata, ka ir "nevis jāmeklē ienaidnieki", bet jāsadarbojas visiem Rīgas domē ievēlētajiem spēkiem, jo runa ir par saimnieciskiem jautājumiem. "Nevajag melot," sacīja Silenieks, atgādinot, ka jau tagad Rīgas ostas valdē kopā strādā gan Rīgas domes, gan valdības deleģētie pārstāvji.

Laikraksts Diena jau pagājušajā nedēļā rakstīja, ka Brigmanis bija noskaņots ZZS sarakstā Rīgas domes vēlēšanās pirmo numuru atdot LZP kandidātam. Taču pēc tam, kad Silenieks pieļāva iespēju pašvaldībā sadarboties ar Saskaņu, Brigmanis atzina, ka ar šo vēstījumu Silenieks ir apgrūtinājis savu iespēju saņemt LZS atbalstu, lai pretendētu uz Rīgas mēra amatu.

 

Top komentāri

Skaidrs
S
Viņam jau tā osta un Krievu sala tuvāka.
?
?
Apvainojies, ka Rīgā velobraucējus neuztver nopietni?
Arturs Nagliņš
A
Ļoti žēl! Tūlīt var redzēt, ka būtu gudrs valsts vīrs pie latviešiem, kuri visi ir gudri un viens par otru gudrāks.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas