Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sola tālruni, pa ko zvanīt par suņiem

Pagājušās nedēļas traģēdija, kad, iespējams, klaiņojoši suņi Šampēterī saplosīja 70 gadu vecu sirmgalvi, pamudinājusi Rīgas domes (RD) amatpersonas ieviest bezmaksas telefona numuru, pa kuru varēs ziņot par klaiņojošiem dzīvniekiem.

Pašreiz tiekot aprēķinātas tālruņa numura ieviešanas iespējamās izmaksas un gatavots finansējuma pieprasījuma pieteikums, kas varētu tikt iesniegts jau ceturtdien, Dienai pastāstīja RD Mājokļu un vides departamenta komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko. Viņš arī norādīja, ka domes amatpersonas ir iepazinušās ar iedzīvotāju izteiktajām pretenzijām, ka dzīvnieku ķērāji mēdzot uz izsaukumiem nereaģēt, un, lai šādu iespējamību novērstu, visi zvani pa jauno tālruni tikšot ierakstīti, lai dome dzīvnieku ķērāju darbību var izkontrolēt.

Jāatgādina, ka šāds tālrunis savulaik jau pastāvējis - to ieviesa 2003. gadā, tolaik gan kā maksas pakalpojumu. Tālruņa numurs noslēdzās ar cipariem 505, jo tie vizuāli atgādina SOS, kas ļautu šo numuru iedzīvotājiem viegli atcerēties krīzes situācijās. V. Stepaņenko norādīja, ka šis princips varētu tikt saglabāts, ieviešot tālruņa numuru 8000505.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas