Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Stepaņenko saglabā RD Mājokļu un vides komitejas vadītāja amatu

Rīgas domes deputāts Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) pirmdien izturēja opozīcijas deputātu rosināto neuzticības balsojumu un saglabāja Mājokļu un vides komitejas vadītāja amatu.

Atbalstu Stepaņenko pauda 11 koalīcijas, kā arī pie partijām nepiederošie deputāti. Savukārt "par" atlaišanu balsoja pieci opozīcijas deputāti.

Deputāts Lauris Ērenpreiss (V), kurš bija šī jautājuma ziņotājs, apgalvoja, ka Rīgas dome ir ilgstoši ignorējusi Konkurences padomes (KP) brīdinājumus un darījusi visu, lai galvaspilsētā ieviestu monopolu atkritumu apsaimniekošanas jomā.

Pēc viņa teiktā, Stepaņenko vienmēr ir atbalstījis šīs sistēmas ieviešanu, pat apstrīdot KP lēmumu par pagaidu noregulējumu tiesā. "KP sniedza domei viedokli par plānoto publiskās privātās partnerības modeli jau 2017.gadā un lūdza pašvaldību rūpīgi izvērtēt lēmuma iespējamo ietekmi uz konkurenci un tirgu ilgtermiņā. Stepaņenko ir jāuzņemas politiskā atbildība, jo viņš vairāk nekā divus gadus neņēma vērā brīdinājumus, kā rezultātā rīdzinieki pēdējos mēnešus dzīvoja spriedzē un neziņā," teica Ērenpreiss.

Valdošo koalīciju atbalstošais deputāts Oskars Putniņš interesējās, vai opozīcijai ir padomā arī jauns komitejas vadītāja kandidāts un plāns, kā rīkoties tālāk. Ērenpreiss atzina, ka nav gan, un, ja Stepaņenko tiks no amata atbrīvots, opozīcija domātu, ko virzīt viņa vietā.

No Jaunās konservatīvās partijas izslēgtais deputāts Druvis Kleins taujāja, vai Stepaņenko vienpersoniski esot saņēmis KP vēstules un vai viens pats pieņēmis kādus lēmumus, uz ko saņēma atbildi, ka brīdinājumus saņēmusi visa domes vadība, tostarp Stepaņenko, bet lēmumus skatījusi komiteja.

Savukārt pats Stepaņenko lūdza Ērenpreisu pamatot, kādu konkrētu likumu dome un viņš personīgi ir pārkāpis, ieviešot publiskās privātās partnerības modeli. Pēc Ērenpreisa teiktā, Stepaņenko divus gadus esot tērējis domes resursus un neesot ņēmis vērā KP vairākkārtējos brīdinājumus, taču, kura tieši likuma norma būtu pārkāpta, pateikt nevarēja.

Stepaņenko atgādināja, ka KP nav pieņēmusi galējo lēmumu ierosinātajā pārkāpuma lietā un tiesa esot atstājusi spēkā tikai daļu par pagaidu noregulējumu.

"KP vēstules adresēja Rīgas domei un tajās izteica tikai bažas. Manuprāt, bažas nav juridisks pamatojums apturēt likumā atļautas darbības. Neviens nevar atbildēt uz jautājumu, ko dome ir pārkāpusi, jo tādas atbildes nav un to apzinās arī KP," paziņoja Stepaņenko.

Opozicionāri parakstu vākšanu par Stepaņenko atstādināšanu uzsāka aizvadītajā nedēļā, kad Administratīvā apgabaltiesa nolēma noraidīt Rīgas pilsētas pašvaldības pieteikumu, kurā lūgts atcelt Konkurences padomes lēmumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu Rīgas atkritumu apsaimniekošanas tirgū.

Deputātu ieskatā, Stepaņenko bija jāpamet komitejas priekšsēdētāja amats, jo viņš esot rīdziniekiem neizdevīgās atkritumu monopolsistēmas "politiskais krusttēvs" un viens no skaļākajiem aizstāvjiem.

 

Top komentāri

Nav nemaz tik viegli resno barokli,
N
kurā satilptu DAUDZAS Jūles iekšā, tik viegli no siles dabūt nost!
Margarēta
M
Ieraugot šo purnu, es beidzot sapratu, kāpēc nabaga smukā Jūle tā sista pa to tikumības līniju...
Etiķis
E
Ļaunas mēles zina stāstīt, ka šitas locēklis ir pa kluso noprivatizējis zemes gabalu Dzelzavas ielā, kuru vēlāk pa daudzkārtīgu cenu pārdevis bidla kantorim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas