Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

"Svece un lāpstas" netiek pie Rīgas kapu rakšanas

īgas pašvaldības kapsētās no šā gada 1.augusta kapus raks pašvaldības kaprači, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē.

Kā informēja Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš (ZZS), departaments plāno pieņemt kā štata darbiniekus 30 kapračus, kas arī veiktu kapu rakšanu. Papildu līdzekļi no pašvaldības budžeta nebūs nepieciešami, jo kapu rakšana ir maksas pakalpojums.

Rīgas pašvaldības kapsētās kapu rakšanas pakalpojumus veica SIA "In Memoriam", ar kuru šogad beidzās noslēgtais līgums. Mājokļu un vides departaments pavasarī izsludināja kapu rakšanas iepirkuma konkursu, kurā uzvarēja SIA "Svece un lāpstas". Konkursa rezultātus apstrīdēja "In Memoriam", un Iepirkumu uzraudzības birojs aizliedza slēgt līgumu.

Departaments tādēļ pagaidām ir pagarinājis līgumu ar "In Memoriam" līdz 31.jūlijam.

Ņemot vērā kapu rakšanas darbu specifiku, Rīgas pašvaldības 20 kapsētu ģeogrāfisko un topogrāfisko izvietojumu, kā arī iedzīvotāju sūdzības par kapu rakšanas pakalpojuma kvalitāti, departaments piedāvāja pilnībā mainīt stratēģiju minētā pakalpojuma nodrošināšanai, pašai pašvaldībai uzņemoties ar kapu rakšanu un mirušo apbedīšanu saistītos pakalpojumus.

"Tādējādi uzlabosies pakalpojumu sniegšanas kvalitāte un kontrole par darbu veikšanu," norādīja komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC).

Stepaņenko skaidroja, ka pašvaldības veiktā kapraču nodarbināšana nesadārdzinās pakalpojumu, neprasīs līdzekļus no budžeta, kā arī ļaus garantēt kapu rakšanas pakalpojuma kvalitāti. "Ja par kādu kapraci tiks saņemtas sūdzības, mēs varēsim viņu atlaist un pieņemt vietā citu, labāku," sacīja komitejas priekšsēdētājs.

Komitejas deputāti šodien akceptēja grozījumu veikšanu domes lēmumā "Par Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta maksas pakalpojumiem", kā arī nolēma palielināt ieņēmumus no maksas pakalpojumiem par 174 130 latiem budžeta programmā "Kapsētu teritorijas uzturēšanas programma" un palielināt izdevumus par tādu pašu summu.

Kā ziņots, Mājokļu un vides departaments aicināja pieteikties galvaspilsētā un tās apkārtnē strādājošos kapračus, lai apspriestu sadarbības iespējas kapu rakšanas pakalpojumu nodrošināšanai pašvaldības kapsētās.

Kā aģentūrai LETA skaidroja departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko (LPP/LC), konkursa mērķis esot noskaidrot, cik un kādi kaprači strādā Rīgā un Rīgas rajonā, kā arī cik no viņiem gatavi sadarboties ar departamentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas