Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TV3: Rīgas satiksme atlaidusi darbinieku, kurš krāpies ar pašvaldības apmaksātajiem e-taloniem

Pēc pārbaudes par aizdomīgi biežajiem, pašvaldības subsidēto e-talonu pīkstināšanas gadījumiem SIA Rīgas Satiksme no darba atlaidusi negodīgu darbinieku, kurš devis pieeju "invalīdu biļetēm" cilvēkiem, kuriem tās nepienācās. Nākotnē, iespējams, Rīgā varētu ieviest e-talonu izmantošanas kvotas, vēsta TV3 ziņas.

Aizdomās par mahinācijām ar invalīdu pārvadājumiem Rīgas mikroautobusos valsts pavasarī apturēja 2,2 miljonu eiro dotāciju Rīgas domei. Viens no iemesliem - dīvainības ar aizdomīgi biežu pašvaldības apmaksāto e-talonu validāciju mikroautobusos.

Pēc Autotransporta direkcijas aprēķiniem, rekordisti mēnesī pīkstinājuši subsidēto e-talonu 300 reižu, Rīgas Satiksmes dati ir vēl iespaidīgāki - rekords ir ap 500 validācijām mēnesī. 

Pēc pamatīgas pārbaudes Rīgas Satiksme atzīst, ka nepilnības sistēmā tiešām pastāv.

"Tik tiešām ir konstatētas neatbilstības. Ja nemaldos, 3000 braucieni, rēķinot par 1,5 eiro – ir 4500 eiro. Bet tur īsti nebija Rīgas satiksmes vaina, balss sistēmu nesavienojamība. Ja Rīgas satiksmē nenonāk informācija, ka šai personai nav invalīda statusa, tad mēs to nevaram zināt. Šobrīd ir izdarīts diezgan daudz, lai šī informācija nonāk līdz Rīgas Satiksmei. Jā, cilvēkam ir iespējas braukt 400 reizes mēnesī, šādu iespēju neviens nevar aizliegt. Pensionāram, piemēram, patīk vienā maršrutā braukt. Viņš godīgi nopīkstina, aizbrauc turp, atbrauc atpakaļ. Jā, viņam ir 300 braucieni, bet tas nav pārkāpums," skaidro Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis.

Rūpīgāk pārbaudot sistēmu, atklājies, ka pārkāpumu veicis kāds Rīgas Satiksmes darbinieks. Viņš piešķīris atlaides par braucieniem sabiedriskajā transportā cilvēkiem, kuriem tās nepienācās. 

"Mēs esam konstatējuši arī mūsu darbinieku negodīgu rīcību divos gadījumos. Bez jebkāda pamatojuma cilvēkam tika piešķirts statuss, kas deva tiesības izmantot braukšanu ar atlaidi. Cilvēki ir atbrīvoti no darba," norādīja Saulītis.

Saulītis lēš, ka nākotnē Rīgas Satiksme varētu noteikt arī kvotu, cik reizes mēnesī atlaižu saņēmēji var izmantot pašvaldības apmaksātos e-talonus, bet tā jau ir pašvaldības, nevis Rīgas Satiksmes izšķiršanās un politisks lēmums.

Top komentāri

ha ha ha
h
RS ir balta un pūkaina atrada "lohu" kurš vainīgs,un viss....
RS!
R
Par braukšanu nemaksājot -sods, par krāpšanos un zagšanu - vienkārši atlaiž no darba!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas