Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

VARAM iebilst pret plānoto atkritumu apsaimniekošanas kārtību Rīgā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), izvērtējot Rīgas pilsētas domes 23.jūlija saistošos noteikumus Nr.5 Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas saistošie noteikumi, iebilst pret šādu plānoto atkritumu apsaimniekošanas kārtību Rīgas pilsētā, portālu Diena.lv informēja VARAM.

VARAM būtiskākie iebildumi saistīti ar pašvaldības plāniem šķirotu atkritumu dalītas vākšanas sistēmu Rīgā ieviest pakāpeniski. Šāda sistēma visā Latvijā teritorijā ir jāievieš līdz 2015.gada 1.janvārim.

Vienlaikus VARAM vērš pašvaldības uzmanību uz rīcības trūkumu saistošajos noteikumos neatrunātās situācijās, piemēram, kā tiks risināta situācija ar atkritumu tvertņu izvietošanu, kad blakus esošo īpašumu īpašnieki, tiesiskie valdītāji vai pārvaldnieki par to nespēj vienoties. Tāpat nepieciešams noteikt minimālo sadzīves atkritumu savākšanas biežumu, definējot sadzīves atkritumu izvešanas biežumu gan privātmājām, gan daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kā arī noteikt kārtību sadzīves bīstamo atkritumu apsaimniekošanai Rīgas pilsētā.

Tāpat VARAM iebilst pret pašvaldības lēmumu bioloģiski noārdāmo atkritumus pielīdzināt sadzīves nešķirotajiem atkritumiem, jo to apglabāšana ir pretrunā ar normatīvajā regulējumā par atkritumu poligoniem uzstādītajiem mērķiem - samazināt apglabājamo bioloģiski noārdāmo atkritumu daudzumu.

Izvērtējot saistošos noteikumus, VARAM secinājusi, ka sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas noteikšanas kārtībā minētā pieeja pašvaldībā, piemērojot koeficientu 0.2 sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātajam tarifam par sadzīves atkritumu apglabāšanu Rīgas pilsētas atkritumu poligonā, attiecinot uz vienu kubikmetru sadzīves atkritumu, nav pamatota ne ar Latvijas normatīvajos aktos ietverto tiesisko regulējumu, ne ar faktisko situāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas