Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VARAM rosinās pagarināt ārkārtējo situāciju atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) gatavo Ministru kabineta rīkojuma projektu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, lai iedzīvotājiem tiktu nodrošināta sadzīves atkritumu apsaimniekošana arī pēc 11.decembra, informēja VARAM.

Rīgas domes pārstāvji šodien paziņoja, ka ir panākuši vienošanos ar SIA Clean R, SIA Eco Baltia vide un SIA Lautus par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma nodrošināšanu visiem rīdziniekiem ar līdzšinējiem noteikumiem arī pēc 11.decembra, kad beigsies valdības izsludinātā ārkārtas situācija. Pēc domes pārstāvju paustā, pakalpojums tiktu sniegts līdz mirklim, kad jaunā iepirkumā tiktu izraudzīti turpmākie pakalpojuma sniedzēji, un līgumi iedzīvotājiem nebūtu jāpārslēdz.

Tomēr VARAM pārstāvji ir pārliecināti, ka līgumi būtu jāpārslēdz. Attiecīgi VARAM norāda, ka arī tad, ja dome sarunu procedūras ceļā ir vienojusies ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem par sadzīves atkritumu savākšanas pakalpojumu turpināšanu, nav iespējams līdz 11.decembrim noslēgt jaunus līgumus ar iedzīvotājiem un komersantiem.

Savukārt ārkārtējās situācijas apstākļos domes izvēlētajiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem būs tiesības sniegt pakalpojumu iedzīvotājiem un komersantiem, bet pakalpojumu saņēmējiem būs pienākums par tiem norēķināties.

VARAM uzskata, ka dome nav izpildījusi iepriekšējā periodā noteiktās prasības izvēlēties atkritumu pakalpojumu sniedzējus publiskā iepirkuma procedūrā.

Tāpat dome nav pieņēmusi jaunus saistošos noteikumus, kas nosaka atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, nodrošinot to atbilstību pašreizējam normatīvajam regulējumam, uzsver ministrijā.

Pamatojoties uz faktu, ka līdz ārkārtējās situācijas beigām ir palikušas tikai divas nedēļas un Rīgas dome šajā periodā nav veikusi nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu jautājuma sakārtošanu, VARAM ir sagatavojusi Ministru kabineta rīkojuma projektu, kas paredz pagarināt ārkārtējo situāciju Rīgas teritorijā līdz 2020.gada 11.martam, informēja ministrijā. Plānots, ka Ministru kabinets par šo jautājumu lems 3.decembrī.

Likums Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli nosaka, ka Ministru kabinetam ir tiesības, ja nepieciešams, vienu reizi pagarināt izsludināto ārkārtējo situāciju uz laiku, kas nav ilgāks par trim mēnešiem.

Kā vēstīts, Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja Dace Gaile aģentūrai LETA atzina, ka Rīgas domei minētā sarunu procedūra nebija jāsaskaņo ar IUB, jo pašvaldības rīcībā neesot daudz rīku, lai nodrošinātu, ka atkritumi Rīgā tiek izvesti arī pēc 11.decembra.

Iepriekš vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) pauda nostāju, ka, ja Rīgas dome līdz 11.decembrim nespēs atrisināt atkritumu apsaimniekošanas jomā valdošās problēmas, viņš rosinās domes atlaišanu.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Cik Pūcem, vai tās partijai, maksā tie, kuri ir ieinteresēti šajā ārkārtas stāvoklī, arī tāds neviļus uzrodas jautājums!
URRRĀĀĀ
U
Liekas ka atkritumu valstï civilizācijas atkritumi savêlëjuši pašus labākos un spējīgākos atkritumus atrisināt atkritumu problēmu. Arï citås normālās valstis mēdz būt atkritumu problēmas, bet ne jau nu šādå mêrkaķu debïlcirka līmeni tik ilgi žļumåtas un dročïtas
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas