Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Virknei pasažieru grupu atjauno braukšanas maksas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā

Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien lēma virknei pasažieru grupu no 1.jūnija atjaunot braukšanas maksas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā.

Lēmums paredz, ka no pirmdienas pensionāri bez maksas transportā varēs pārvietoties laika posmā no plkst.10 līdz 15.

Vienlaikus braukšanas maksas atvieglojumi 100% apmērā darba dienās no plkst.10 līdz 15 noteikti Rīgas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām, kas vecākas par 75 gadiem, Rīgā deklarētiem nestrādājošiem vecuma un izdienas pensionāriem līdz 75 gadu vecumam, kā arī Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidācijas dalībniekiem līdz 75 gadu vecumam un politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Lēmums paredz atjaunot stundas biļetes, kā arī daļēji atjaunot atlaides studentiem. Proti, studentiem būs iespēja iegādāties stundas biļetes par 0,30 eiro, taču mēnešbiļetes joprojām būs jāiegādājas par pilnu cenu. 

Savukārt, 1.-8.klašu, kā arī 10. un 11.klašu skolēni sabiedrisko transportu joprojām varēs izmantot tikai par biļeti par pilnu cenu. Tostarp paredzēts, ka 9. un 12.klašu skolēniem braukšanas maksas atvieglojumi darbosies līdz šā gada 7.jūlijam, nevis līdz 9.jūnijam kā ir noteikts patlaban.

Personām, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Rīga vai kurām Rīgā pieder nekustamais īpašums, tiek noteiktas tiesības iegādāties stundas biļetes par 1,15 eiro un brīvdienām paredzētās stundas biļetes par 0,60 eiro.

Savukārt bez laika ierobežojuma pilnā apmērā atjaunot braukšanas maksas atvieglojumus paredzēts Rīgā deklarētiem bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

Atlaides atjaunos arī Rīgas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās pastāvīgi dzīvojošām personām, kas saņem pašvaldības apmaksātus sociālās aprūpes pakalpojumus, kā arī Rīgā deklarētiem strādājošiem vecuma un izdienas pensionāriem.

Atlaides saņēmēja statuss e-talonā tiks atjaunots automātiski un stāsies spēkā 1.jūnijā.

Pašvaldība atgādina, ka atlaides netiek atjaunotas visas uzreiz, lai maksimāli mazinātu drūzmēšanās risku. Jāatceras, ka tieši sabiedriskais transports ir vieta, kur ir viens no lielākajiem inficēšanās riskiem, tādēļ pašvaldība aicina rūpīgi izsvērt tā izmantošanas nepieciešamību.

Arī Slimību profilakses un kontroles centra direktora vietniece attīstības un epidemioloģiskās drošības jautājumos Ilona Viskova Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas sēdē sacīja, ka pakāpeniska atlaižu atjaunošana ir labs kompromiss attiecībā uz pensionāriem, jo ļaus konkrētos laikos nodrošināt dažādu ikdienas vajadzību veikšanu. 

Vienlaikus viņa vērsa uzmanību, ka situācija jebkurā brīdī var mainīties un šis "kompromisa variants" varētu būt jāsaglabā ilgāku laiku.

Viskova arī aicināja sabiedrību būt iecietīgai pret to, ka ierobežojumu atcelšana ir tikai daļēja, jo statistika liecina, ka no 570 Rīgā inficētajiem 24% ir kategorijā virs 60 gadiem.

Jau ziņots, ka Rīgas domes pagaidu administrācija 27.martā veica izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, kas uz laiku atceļ lielāko daļu no atlaidēm pilsētas sabiedriskajā transportā, tādējādi cerot mazināt pasažieru plūsmu un ierobežot Covid-19 izplatību.

Top komentāri

Latvju puika
L
Vai krievijas pensionāri , īstie okupanti, turpinās braukalēt par latviešu naudu ?
Attīstībai/Par pret bērniem!
A
Attīstībai/Par ieceltie vietvalzī liek bērniem maksāt pilnu cenu. Cūkas!
Andris
A
tu esi diletants, jo, piemēram, mana māte ir krieviete, nostrādāja Latvijā 41gads,nepilsoņiem,tēvs latvietis,nostrādāja 34gadi,bet mātei draudzene nostrādāja Latvijā 38 gadi, bet paņēma krievijas pilsonību,kādā starpība ar māte? tikai pilsonība,bet šķirt cilvēkus pēc pilsonības nebūtu pareizi ! Starp citu mana sieva krievijas pilsone,strādā latvijas valsts pārvaldē darbinieka amata,perfekti zin latviešu,angļu valodu un viņi cieņa paši latvieši kolektīvā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas