Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

20 000 cilvēki atvadījušies no izcilā hokejista Kārļa Skrastiņa

Piektdien Rīgā notika atvadīšanās no pagājušajā nedēļā aviokatastrofā traģiski bojāgājušā izcilā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa. Atvadu pasākums Arēnā Rīga notika no plkst. 10 līdz 14 un to kopumā apmeklēja apmēram 20 000 cilvēki, pavēstīja Valsts policijā.

:: Aizveras spilgta Latvijas hokeja lappuse

:: FOTO | Atvadas no Kārļa Skrastiņa

:: VIDEO | Tauta atvadās no Kārļa Skrastiņa

Pie Arēnas Rīga visu četru stundu garumā rindā stāvēja simtiem cilvēku, lai pieminētu traģiski bojāgājušo hokejistu. Gandrīz visiem rokās bija ziedi un vainagi. Atvadīties no izcilā hokejista bija ieradušies gan Valsts prezidents Andris Bērziņš, eksprezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, politiķis Ainārs Šlesers, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, gan vairāki pazīstami sportisti un citi ar sportu saistīti cilvēki. Vēlāk atvadīties no hokejista ieradās arī Rīgas Dinamo komanda.

Pie arēnas novietota Kārļa Skrastiņa fotogrāfija, pie kuras iedegtas desmitiem svecīšu. 

Pat vēl plkst.14, kad oficiāli noslēdzās atvadīšanās no hokejista, rindā joprojām stāvēja daudz cilvēku, tomēr viņi tika turpināti ielaist arēnā. 

Ap aizvērtu zārku gulst ziedi un deg sveces. Atvadīšanās no hokejista notiek ar militāru godu - pie viņa zārka stāv septiņi Latvijas armijas karavīri parādes formās, no kuriem viens rokās tur Latvijas karogu. Tiek arī spēlēta sēru mūzika, kuru atskaņo orķestris. Virs zārka ir liels ekrāns, uz kura tiek demonstrēts video ar Kārli Skrastiņu uz ledus. Netālu no zārka pie sēdvietām izvietoti arī Skrastiņa pārstāvēto hokeja komandu, kurās viņš spēlējis, formas krekli. Virs tām pakarināts arī Latvijas valstsvienības krekls ar septīto numuru. Visapkārt zālē ir aizdegtas daudzas sveces. 

Automašīnu novietošana arēnas tuvumā tiks organizēta uz apkārtējām ielām: Skanstes ielā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai (brauktuves labajā pusē), Grostonas iela abās pusēs no Dikmaņa līdz Zirņu ielai, Grostonas iela labajā pusē no Mālpils ielas līdz Sporta ielai, kā arī pārējās Arēnai tuvējās ielās pēc iespējām.

Pēc tuvinieku vēlēšanās, hallē nedrīkstēja ienest jebkādu foto un video tehniku, lielus saiņus un citas publiskos pasākumos aizliegtas mantas. Arēnas telpās nedrīkstēja izmantot arī mobilos telefonus, tādēļ tos bija jāizslēdz. 

Kā ziņots, pagājušajā trešdienā neilgi pēc pacelšanās nogāzās lidmašīna Jak-42, kurā lidoja viss Jaroslavļas Lokomotiv hokeja kluba sastāvs. Katastrofā dzīvību zaudēja pilnīgi visi hokejisti, viņu vidū arī Kārlis Skrastiņš. Izdzīvojis ir tikai viens cilvēks - lidmašīnas borta inženieris. 

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas