Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

airBaltic investors: Esmu turīgs un ieguldu savu naudu

airBaltic investīciju darījumā nav citi biznesa partneri, pirmdien preses konferenfē uzsvēra jaunais Latvijas nacionālās aviokompānijas investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, piebilstot, ka viņš ir turīgs cilvēks un par "naudas izcelsmi nav jāsatraucas".

Montāgs-Girmess, atbildot uz jautājumu, vai ieguldījumi nav saistīti ar uzņēmumiem, kurus skārušas Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas, noraidīja apgalvojumu.   

Ivestors uzsvēra, ka '"šī ir lielākā investīcija, ko viņš līdz šim ir veicis," un, atbildot uz jautājumu par iepriekš minētajiem drošības riskiem, Montāgs-Girsmess norādīja, ka sevi uzskata par uzticamu drošības garantiju. 

Jau ziņots, ka pēc otrdienas valdības lēmuma paredzams, ka Ralfs Dīters Montāgs-Girmess aviokompānijā ieguldīs 52 miljonus eiro, bet valsts attiecīgi - 80 miljonus eiro. Tiesa, par šo valdības lēmumu vēl būs jālemj Saeimai kontekstā ar nākamā gada budžetu, kas varētu notikt šā gada 30.novembrī. 

Investors preses konferencē pirmdien norādīja, ka viņam Latvija šķeit izdevīga vieta, kur investēt naudu un nodarboties ar biznesu.

Vienošanās paredz, ka vācu investora īpašumā nonāks 20% aviokompānijas akciju. Atlikusī daļa saglabāsies Latvijas valsts īpašumā. Montāgs-Girmess airBaltic investēs 52 miljonus eiro. Arī Latvijas valdība aviokompānijā investēs 80 miljonus eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu. 

Ralfs Viljams, kas pārstāv Montāgu-Girmesu norādīja, ka, neskatoties uz airBaltic problēmām "mēs redzam, ka šī ir pievilcīga iespēja - kompānijas restrukturizācija ir pabeigta un ir lieliska menedžmets. Ir labi izdomāts biznesa plāns. Mums patīk reģions, kurā kompānija atrodas". Tāpat tiek saskatītas izaugsmes iespējas - "mēs redzam, ka Rīga ir vietā, lai būtu centrāla reģionam, ir iespēja piesaistīt pasažierus no Tallinas un Viļņas".

Nedēļas nogalē, jau tika ziņots, ka Latvijas aviokompānija airBaltic būs pirmais aviopārvadātājs pasaulē, kurš 2016.gada otrajā pusē saņems un uzsāks pārvadājumus ar Bombardier CS300 lidmašīnām. Uz jaunajām lidmašīnām būs izceltāki logo tipi.

Pagājušā nedēļa laikraksts Diena jau vēstīja, ka nacionālās lidsabiedrības airBaltic investors, kura atbalstīšana var izrādīties liktenīga Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdībai, nav bijis vienīgais iespējamais airBaltic akciju pircējs. Divtik mazākas investīcijas pret divtik lielāku līdzdalību airBaltic šoruden piedāvājis arī ASV investīciju fonds Ripplewood, kam Straujumas valdība pirms gada ne mazāk necaurskatāmā procesā piekrita pārdot bankas Citadele kontrolpaketi par zemāko cenu starp alternatīviem piedāvājumiem. 

Lēmums izraisījsi nesaskaņas koalčīja, un šodien arī pēc tikšanās ar Straujumu Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iebilst pret 80 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanu nacionālajai lidsabiedrībai airBaltic, lai gan politiskais spēks apgalvo, ka saprot vajadzību no valsts puses dotēt šo aviokompāniju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas