Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aqua Riga investēto nepilno pusmiljonu latu plāno atpelnīt ceturtajā darbības gadā

Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" meitasuzņēmumā "Aqua Riga" investētie līdzekļi, kas trīs gadu laikā kopumā sasniegs apmēram 485 000 latu, varētu atmaksāties ceturtajā tā darbības gadā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" prognozēja uzņēmuma jaunieceltā valdes locekle Ineta Zalāne.

""Rīgas ūdens" pamatkapitālā investējis 105 000 latu, kas ir ieguldīti, proporcionāli saņemot daļas, - vienas kapitāldaļas vērtība ir viens lats. Māteskompānijas ieguldījums turpmāk nav paredzēts. Ēku labiekārtošanai kopumā trīs gadu laikā būs nepieciešami 180 000 latu, bet iekārtām - vēl apmēram 140 000 līdz 200 000 latu. Tādēļ patlaban izvērtējam gan nomas, gan finanšu līzinga iespējas," sacīja Zalāne.

Viņa atzina, ka investīciju atdeve plānota ar ceturto darbības gadu. "Tad varētu parādīties brīvie pelņas līdzekļi. Lai naudas plūsma būtu stabila, pirmajos darbības gados uzņēmumam būs jānosedz finanšu institūcijās ņemtie līdzekļi. Tas, kā tiks izlietoti darbības rezultātā gūtie ienākumi, būs māteskompānijas kompetencē, kas gada pārskata sapulcē nolems, kādā veidā peļņu ieguldīt attīstībā. Plānots, ka nākamo desmit gadu laikā iespējams iegūt vidēji ap četriem miljoniem papildu ienākumu "Rīgas ūdens" infrastruktūras attīstībai," norādīja Zalāne.

Viņa noliedza Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītājas Ināras Šures pausto, ka minētā peļņa ūdens saimniecības sakārtošanai "būs piliens jūrā bēdīgā stāvoklī esošajai Rīgas ūdens un kanalizācijas sistēmai".

"Dibinot meitaskompāniju, akcentēta ne tikai peļņa, bet arī efektīvāka ūdens resursu izmantošana. Turklāt piliens jūrā tas nebūs, jo fasētā dzeramā ūdens ražošanas nozarē ir iespējams darboties veiksmīgi un sasniegt labus peļņas rādītājus," sacīja Zalāne.

Tāpat viņa nepiekrita iepriekš izskanējušajam ekonomikas ministra apgalvojumam, ka "Aqua Riga" kā pašvaldības īpašumā esošam uzņēmumam būs priekšrocības pret citiem tirgus dalībniekiem saistībā ar pieejamākiem finanšu resursiem un infrastruktūru.

"Šajā gadījumā komercdarbību neveiks "Rīgas ūdens", jo "Aqua Riga" ir nodalīta struktūra," sacīja uzņēmuma vadītāja.
Kā ziņots, "Aqua Riga" kā pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" meitasuzņēmums Uzņēmumu reģistra Komercreģistrā reģistrēta 28.augustā. Uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Zalāne, "Aqua Riga" apmaksātais pamatkapitāls - 105 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas