Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Citadele piešķīrusi trīs miljonu eiro kredītlīniju nebanku kreditētājam Mogo

Banka Citadele piešķīrusi trīs miljonu eiro kredītlīniju nebanku kreditētājam AS Mogo, teikts Mogo paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Kredītlīnija piešķirta esošo parādsaistību refinansēšanai. Līguma termiņš - 2021.gada jūlijs.

AS Mogo un tās meitasuzņēmumu revidētais konsolidētais apgrozījums pērn bija 18,795 miljoni eiro, kas ir par 45,6% vairāk nekā 2017.gadā, bet konsolidētā peļņa pērn bija 2,83 miljoni eiro, kas ir par 20,3% mazāk nekā 2017.gadā, teikts revidētajā konsolidētajā finanšu pārskatā, kas iesniegts biržai Nasdaq Riga.

Mogo grupas mātesuzņēmums pērn strādāja ar 18,795 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,061 miljona eiro peļņu.

Pārskatā teikts, ka 2018.gada 31.decembrī līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtība sasniedza 39,4 miljonus eiro, kas ir 22% pieaugums, salīdzinot ar 2017.gada 31.decembri.

Mogo izveidota 2012.gadā. Sabiedrības akcionārs līdz 2019.gada martam bija Luksemburgā reģistrēta sabiedrība Mogo Finance S.A., kas 2014.gada jūlijā iegādājās 100% Mogo akciju. Līdz 2014.gada jūnija beigām galvenais Mogo akciju turētājs bija AS Skillion Ventures, kam piederēja 61,34% Mogo akciju.

Patlaban Mogo akcionāri ir AS HUB1 (98%) un SIA Tobago capital (2%).

Latvijā AS Mogo ir 100% piederoši meitasuzņēmumi AS Loango un AS Renti.

Šobrīd Mogo Finance S.A. grupas uzņēmumi darbojas ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Armēnijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Moldovā, Albānijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Uzbekistānā, Kazahstānā un Maķedonijā turklāt uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī citās valstīs.

Mogo sniedz aizdevuma ar izpirkumu un finanšu līzinga pakalpojumus. Kompānijas obligācijas iekļautas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

 

Top komentāri

Gangsteru Slāpēklis
G
Ja Somija ir slavena ar Nokia, Latvijavar leopties ar Mago, Creamfinance, un līdzīgi ātro kredītu gangsteru buķeti. Tas ir TIK PRETĪGI, ka nodokļu maksātāju nauda tika iztērēta Citadelei, un Citadeli pārpirka amerikāņi. Bet tagad ASV grib lai Latvija būtu tipiska Āfrikas banānu republika, kas pabalsta kriminālo ātro kredītu kompāniju biznesu Latvijā. Tas ir tik zīmīgi, ka Mago "izplešas" Armēnijā, Bulgārijā, Rumānijā, Moldovā, Albānijā: īsta paraugvalstis ar augstu gangsterismu.....Kur skatās Kariņš un Levits.
edisons
e
Ož pēc mēsliem! Ļoti slikts darījums. Nav skaidrs, kāpēc tāds darījums jāveic!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas