Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Enlight Research nosaka APF Holdinga vērtību 51 miljona eiro līmenī; vienas akcija vērtība – 8.92 eiro

Starptautiskais investīciju izpētes uzņēmums Enlight Research, kas vērtē Baltijas biržā kotēto uzņēmumu akcijas, ir aplēsis AS APF Holdings (turpmāk – APF) akciju vērtību 51 miljona eiro apmērā, kas atbilst cenai 8.92 eiro par akciju. Šis vērtējums par 31% pārsniedz APF sākotnējā publiskā piedāvājumā noteikto vienas akcijas cenu – 6.81 eiro.

“Mēs ceram, ka šis vērtējums IPO investoriem sniegs skaidru redzējumu par APF iecerētās darbības palielināšanas ieguvumiem. Baltijas olu ražošanas tirgus ir oligopols ar augstiem šķēršļiem jebkuram jaunam tirgus dalībniekam. APF Holdings šos šķēršļus ir pārvarējis, uzrāda peļņu un ir kļuvis par vienu no četriem vadošajiem olu ražotājiem Baltijā. Nākamais attīstības solis ir palielināt jaudas un iegūt no  zemākām izmaksām, kuras nodrošinās lielāks ražošanas apjoms. Tas attiecīgi uzlabos peļņas maržas. Ja viss izdodas kā plānots, akcionāriem radītā vērtība var būt ievērojama un tas ir atspoguļots vērtējumā,” saka Matiass Vallanders, Enlight Research dibinātājs.

Enlight Research vērtējumā izmantota plaši atzītā diskontētā nākotnes naudas plūsmas vērtēšanas metode, kas šodienas vērtībā nosaka visu uzņēmuma nākotnes naudas plūsmu. Papildus tam Enlight Research APF salīdzina arī ar citu, biržā kotētu nozares uzņēmumu vērtējumiem.

Enlight Research palīdz emitentiem pavēstīt par savu investīciju iespēju un nodrošina ieguldītājiem ekspertīzi lēmumu pieņemšanai. Uzņēmuma vīzija ir radīt godīgu, caurskatāmu investīciju vidi, kurā augstas kvalitātes izpēte ir pieejama visiem. Uzņēmuma panākumus apliecina tas, ka vairums Baltijas biržā kotēto uzņēmumu ir pievienojušies Enlight Research platformai un tās lasītāju skaits ir audzis no simtiem līdz tūkstošiem.

Ar pilnu Enlight Research pētījumu iespējams iepazīties šeit.

Kā ziņots iepriekš, saskaņā ar APF IPO apstiprināto Prospektu, IPO akcijas cena būs 6.81 eiro un parakstīšanās periods uz akcijām būs no 13. oktobra līdz 30. oktobrim. Kopumā ieguldījumiem tiks piedāvātas 1 027 930 jaunas akcijas ar tiesībām šo skaitu palielināt vēl par 103 000 papildus akcijām. Minimālais ieguldījums ir viena akcija. Akcijas plānots iekļaut Nasdaq Riga alternatīvajā tirgū First North un paredzams, ka kotācija tiks uzsākta 3. novembrī.

IPO investīciju piesaistes mērķis ir 7 miljoni eiro. Pēc IPO APF paredz būtiski paplašināt darbības mērogu un līdz 2025. gadam palielināt ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk kā dubultot ieņēmumus no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022. gadā līdz pat 25 miljoniem 2025. gadā. Ar IPO investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildus jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tas ļaus palielināt ražoto olu daudzumu no 115 miljoniem gadā līdz pat 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaitu audzēt līdz 665 tūkstošiem. Papildus APF plāno uzsākt arī olu pārstrādi, savu ražošanu papildinot ar jaunām ražošanas iekārtām, lai radītu mūsdienīgus un veselīgus olu produktus.

Saistībā ar plānoto IPO APF finanšu jautājumos konsultē Latvijas vadošā investīciju banka Signet Bank, bet juridiskajos jautājumos zvērinātu advokātu birojs Eversheds Sutherland Bitāns.

AS APF Holdings 2017. gadā dibināja Jurijs Adamovičs, lai pārņemtu un modernizētu Alūksnē bāzēto putnu fabriku ar 60 gadu pastāvēšanas vēsturi. Šobrīd AS APF Holdings aptver uzņēmumu grupu, kas nodarbojas ar putnkopību, vistu olu ražošanu un tirdzniecību, kā arī gāzes un organiskā mēslojuma ražošanu, kas saistīta ar putnkopības ražošanas procesu. Uzņēmumu grupā ietilpst SIA Alūksnes putnu ferma (putnkopība un olu ražošana), SIA APF Trading (vistu olu vairumtirdzniecība), SIA Oluksne (putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniegšana), SIA APF Energy (gāzes un organiskā mēslojuma ražošana) un SIA Preiļu putni (putnkopība, jaunputnu audzēšana). AS APF Holdings lielākais akcionārs ir Jurijs Adamovičs.

Atruna: Šis paziņojums ir neapmaksāta mārketinga komunikācija saskaņā ar Prospektu Regulu, un tas nav uzskatāms par investīciju padomu vai piedāvājumu. Šeit sniegtā informācija ietver paziņojumus par AS APF Holdings akciju publisko piedāvājumu. Katrs investīciju lēmums jāpieņem, balstoties uz Prospektu, ko apstiprina Latvijas Banka. Apstiprināts Prospekts pieejams Latvijas Bankas mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas