Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Karavela: Tuvāko trīs līdz četru mēnešu laikā cenas zivju produktiem varētu pieaugt pat par 50%

Tuvāko trīs līdz četru mēnešu laikā cenas zivju produktiem varētu pieaugt pat par 50% salīdzinājumā ar pagājušā gada rudeni, kad sākās kopējais cenu un izmaksu kāpums visām stratēģiskajām izejvielām, aģentūrai LETA atzina zivju pārstrādes uzņēmuma Karavela mārketinga vadītājs Rolands Romanovskis.

Viņš skaidroja, ka cenu kāpumus sākās jau pagājušā gada beigās, taču karš Ukrainā šo kāpumu tikai pastiprinājis un paātrinājis.

Romanovskis norādīja, ka laiks no ražotāja izmaksu pieauguma līdz cenas kāpumam veikala plauktā ir apmēram seši mēneši, tāpēc patērētāji reālo cenu pieaugumu pārtikas produktiem ieraudzīs vien vasaras beigās un rudenī.

Taujāts par Krievijas uzsāktā kara Ukrainā ietekmi uz "Karavela" darbību, uzņēmuma pārstāvis pauda, ka pirms kara pārdošanas apjomi Krievijā un Baltkrievijā bija zem 2%, Ukrainā - 8%. Uzņēmums savas produkcijas pārdošanu uz Krieviju un Baltkrieviju ir pārtraucis, bet Ukrainas tirgus situācija turpina būt sarežģīta.

Romanovisks sacīja, ka kara sākumā "situācija izskatījās ļoti bēdīgi", jo tika sabombordētas un iznīcinātas "Karavelas" klientu noliktavas, kurās atradās arī preces. Attiecīgi "Karavela" šajā situācijā zaudējusi nopietnus finanšu līdzekļus, bet ne kritiskus uzņēmuma tālākai pastāvēšanai.

Patlaban, kā atzīmēja uzņēmuma pārstāvis, pārdošanas situācija Ukrainā ir mainījusies, ņemot vērā, ka konservi kara apstākļos ir pieprasīti. Tajā Ukrainas daļā, kurā nenotiek karadarbība, pārdošana ritot aktīvāk, karadarbības skartajās teritorijās ir krietni grūtāk, taču lēnām tiekot sasniegts iepriekšējais produkcijas noieta līmenis.

Vaicāts par noieta sortimentu, Romanovskis sacīja, ka tas viennozīmīgi ir mainījies. Pašlaik ir uzsvars uz "budžeta" un lētākiem produktiem, bet lielākos apjomos.

Vienlaikus uzņēmuma pārstāvis atzina, ka grūtības "Karavelai" kara apstākļos galvenokārt ir saistītas ar piegāžu ķēdēm, jo Krievija un Ukraina bija galvenās saulespuķu eļļas piegādātājas. Tāpat izaicinājums ir izmaksu un cenu kāpums.

Romanovskis arī sacīja, ka situācijas uzlabošanai uzņēmumā tiek pārskatīti investīciju plāni, jo daļa "Karavelas" investīciju tika balstītas uz izejvielu piegādi no Krievijas.

Jau ziņots, ka "Karavela" 2020.gadā strādāja ar 66,347 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 28,4% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 45,1% un bija 7,367 miljoni eiro. Pēc provizoriskiem datiem, 2021.gadā kompānijas apgrozījums varētu būt bijis apmēram 60 miljoni eiro, līdztekus samazinoties arī peļņai.

"Karavela" ir reģistrēta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,499 miljoni eiro. "Karavela" īpašnieki ir Andris Bite (80%) un Jānis Endele (20%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas