Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Olainfarm atklāj jaunu ražošanas korpusu par 3,6 miljoniem eiro

Trešdien, 16. oktobrī, AS Olainfarm 47. gadu jubilejas mēnesī svinīgi atklāja jauno ražošanas korpusa ēku, kuras būvniecībā un iekārtu iegādē ieguldīti aptuveni 3,6 miljoni eiro. AS Olainfarm līdz ar jaunā korpusa atklāšanu būs gatava Krievijas speciālas zāļu serializācijas un izsekojamības prasībām, portālu Diena.lv informē uzņēmumā.

Jaunajā ražošanas korpusa ēkā atrodas pakošanas iecirknis, kur uzstādītas jaunas iekārtas medikamentu fasēšanai un verifikācijas prasību ievērošanai, kā arī aprīkojums jaunu produktu ieviešanai ražošanā un pētniecībai. Ēkā izveidota arī jauna produkcijas pakošanas telpa, kā arī gatavās produkcijas karantīnas uzglabāšanas noliktava un produkcijas izsniegšanas zona. Būvniecībā AS Olainfarm ieguldījis apmēram 1,6 miljonus eiro, savukārt iekārtu iegādē gandrīz 2 miljonus eiro, tai skaitā no Eiropas fondu līdzekļiem.

"Pateicoties AS Olainfarm investīcijām, mums izdevies radīt iespēju mūsu ekspertiem strādāt labiekārtotās telpās ar jaunākās paaudzes ražošanas tehnoloģijām. AS Olainfarm tādējādi varēs vēl vairāk kāpināt ražošanas jaudu. Ar lepnumu varu teikt, ka AS Olainfarm būs laicīgi gatavs Krievijas zāļu verifikācijas prasību ievērošanai. Prasību izpilde palīdzēs mums saglabāt konkurētspēju Krievijas un NVS noieta tirgū arī turpmāk," saka Lauris Macijevskis, AS Olainfarm valdes priekšsēdētājs.

Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmars Dūrītis (A/P) uzteic AS Olainfarm spēju mainīties un attīstīties neraugoties uz straujām izmaiņām tirgū un stingrajām ražošanas uzraudzības un drošības kontroles pasākumiem, kādi bija jāievieš Latvijai iestājoties ES. ''Tagad AS Olainfarm ir līdzvērtīgs partneris starp citiem zāļu ražotājiem ES un citās pasaules valstīs. Tirgus iespēju paplašināšana NVS valstīs, tostarp Krievijā, nākotnē var dot būtisku pienesumu ne tikai pašai kompānijai, bet mūsu valstij kopumā, tādējādi stiprinot Latvijas ekonomikai tik nozīmīgo farmācijas rūpniecību," saka Dūrītis.

Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) direktora vietnieks ES fondu sistēmas attīstības jautājumos Mārtiņš Brencis par AS Olainfarm paplašināšanos saka: "Vienmēr ir gandarījums redzēt, kad uzņēmums spēj gudri izmantot ES fondu sniegtās iespējas, lai attīstītos, un Olainfarm, kas jau ir farmācijas nozares līderis Latvijā, tam ir lielisks piemērs. Neapstājoties pie sasniegtā, tas turpinājis attīsties, ieviešot ražošanā aizvien jaunus un inovatīvus produktus. Tas ir ieguvums ne tikai uzņēmumam, bet arī valstij un zinātnei kopumā. Ar profesionalitāti, mērķtiecību un neatlaidību Olainfarm kalpo kā veiksmes stāsts ES fondu investīciju sniegto iespēju izmantošanā uzņēmuma attīstībai un eksporta veicināšanai."

2019. gadā stājās spēkā ES direktīva par zāļu viltojumu ierobežošanu. Tā paredz veikt visu recepšu zāļu drošuma pārbaudes, tā saukto verifikāciju. Tas nozīmē, ka uz zāļu iepakojumiem ir speciāli kodi, kuri pirms zāļu izsniegšanas aptiekā ir jāpārbauda. Savukārt no 2020. gada speciālas zāļu serializācijas un izsekojamības noteikumus ievieš arī Krievija, kas ražotājam nozīmē investīcijas un ražošanas līniju sagatavošanu, kā rezultātā paplašināšanos izvērš arī Olainfarm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas