Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Progresīvie vēlas nelielu valdības deklarāciju ar konkrētiem uzdevumiem un izmērāmiem rezultātiem

Topošās koalīcijas partija Progresīvie vēlas, lai nākamās valdības deklarācija būtu fokusēta, no konkrētiem uzdevumiem, izmērāmiem rezultātiem un vienotu redzējumu, kur valstij ir jāvirzās, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens.

Briškena skatījumā, iepriekš ministrijas esot skatījušās uz sevi kā ''izolētām saimniecībām'', cenšoties nepieļaut politisko konkurentu iejaukšanos, tādēļ sadarbības partneriem, vienojoties par uzdevumu sarakstu, svarīgi būšot izvirzīt kopīgu valdības uzstādījumu.

''Progresīvo'' prioritātes būšot konkurētspējīga un ilgtspējīga ekonomika, piemēram, aktīvāka industriālā politika, klimata noturības veicināšana, inovācijas, darba tirgus attīstība. Tāpat ''Progresīvo'' prioritātes ir cilvēktiesību jautājumi, pēc Briškena vārdiem, lai sabiedrība jūtas droši un vairāk viens par otru rūpētos, lai kopumā sabiedrība būtu solidārāka un iekļaujošāka un katrs varētu baudīt tiesisku vienlīdzību. 

Reizē ''Progresīvie'' esot vienisprātis ar ''Jauno vienotību'' (JV) un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), ka vēlas redzēt Latviju kā modernu, eiropeisku valsti, atzīmēja Briškens.

Kā ziņots, pirmdien JV, ZZS un "Progresīvo" veidotā topošā koalīcija Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadībā sāka strādāt pie jaunās valdības deklarācijas veidošanas.

Jaunās koalīcijas pārstāvji sākuši strādāt pie koalīcijas līguma un pielikuma par neatliekamajiem darbiem, kas paveicami līdz decembrim un janvārim.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis.

Kā ziņots, piektdien līdz ar "Apvienotā saraksta" paziņojumu par nepievienošanos, viņuprāt, "Lemberga valdībai", tapa skaidrs, ka valdību turpinās veidot trīs politiskie spēki - JV, ZZS un "Progresīvie".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas