Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Abragciemā pazudušā zēna meklēšanā kopumā iesaistījušies ap 500 cilvēku

Naktī uz pirmdienu Engures pagasta Abragciemā pazudušā nepilnus divus gadus vecā Hugo meklēšanā bijuši iesaistīti ap 500 cilvēku, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Māris Trēde.

Precizējot iepriekš policijas izplatīto informāciju, viņš skaidroja, ka Tukuma policijas iecirknī informācija par gadu un desmit mēnešus vecā bērna pazušanu tika saņemta plkst.21.18. Iepriekš gan policija ziņoja, ka bērns pazudis ap 19.30.

Pēc Trēdes stāstītā, nekavējoties tika iesaistīta vietējā pašvaldības policija, zemessargi, jaunsargi un Nacionālo bruņoto spēku helikopters. Ņemot vērā, ka par pazušanas faktu tika ziņots arī sociālajos tīklos, palīgā steigušies daudzi brīvprātīgie. Kopumā zēna meklēšanā bijuši iesaistīti aptuveni 500 cilvēku.

Tumsā tika pārmeklēti abi virzieni - gan uz Enguri, gan Bērzciemu, bet no rīta smiltīs tika pamanīts bērna pēdas nospiedums. 20 minūtes vēlāk zēns tika atrasts mežā guļam. Līdz ar to secināms, ka Hugo brīvsolī bija nogājis vismaz 4,5 kilometrus no kempinga Bērzciema virzienā.

"Šobrīd mēs nedomājam par vecāku atbildības vērtēšanu. Visticamāk, mēs to uzskatām par nelaimes gadījumu, kas katram var gadīties" uzsvēra Valsts policijas pārstāvis.

Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Vancāns savukārt norādīja, ka meklēšanas pasākumiem savu artavu devusi arī pieredze, jo jau iepriekšējos gados Engures apkaimē pazuduši un noklīduši mazi bērni. Apkopjot informāciju, varēja saprast, uz kuru pusi organizēt meklēšanu, sacīja Vancāns.

Tieši, pateicoties atrastajam pēdu nospiedumam, glābēji varējuši saprast galveno meklēšanas virzienu, lai gan nakts laikā Bērzciema virzienā jau ticis meklēts.

Arī Vancāns šajā gadījumā nesaskata vecāku nolaidību bērna pazušanā, lai gan viņš atzīst, ka bērni, protams, ir jāpieskata.

Pēc viņa teiktā, lielais brīvprātīgo skaits it kā ir apgrūtinošs, taču tas ir nepieciešams, tāpēc svarīgi meklēšanas darbus organizēt sistemātiski, norādīja Vancāns.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā ap plkst.6.20 tika atrasts Abragciemā no kempinga teritorijas pazudušais divus gadus vecais zēns.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Engures novada Pašvaldības policijas priekšnieks Vancāns, bērns atrasts aptuveni piecu kilometru attālumā no pazušanas vietas un jau ir atvests pie mātes, kura viņu atpazinusi.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica zināja teikt, ka uz bērna ķermeņa pamanāmi vien kukaiņu kodumi. Bērns atrasts Bērzciema mežā guļam sūnās dažus desmitus metru no ceļa.

Īsi pirms zēna atrašanas pāris kilometru attālumā no Abragciema kempinga Bērzciema virzienā smiltīs tika pamanīts bērna apavu pēdas nospiedums, līdz ar to meklēšanas darbi tika novirzīti uz šo rajonu.

Kā ziņots, zēns pazuda svētdienas vakarā ap plkst.19.30 Engures pagastā, kempinga Abragciema baloži teritorijā. Puisēns spēlējās, kad māte uz brīdi atstāja viņu nepieskatītu, lai nomazgātu traukus. Kad sieviete atgriezās, dēls vairs nav bijis atrodams.

Tika sākta zēna meklēšana, kurā iesaistījās plaši spēki - aptuveni 30 Valsts policijas darbinieki, 40 zemessargi, pieci Engures novada Pašvaldības policijas darbinieki, kinologs, Nacionālo bruņoto spēku helikopters un vairāki brīvprātīgie no dažādām Latvijas vietām. Tika pārmeklēts gan mežs, gan jūras krasts.

Valsts policijā apstiprināja, ka meklēšanā tika pieredzēta liela cilvēku atsaucība un saņemti daudzi iedzīvotāju zvani.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas