Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ādažu novada priekšsēdētājs: Jauna tilta būvniecība Ādažos atrisinātu vairākas satiksmes problēmas

Jauna tilta būvniecība Ādažos atrisinātu vairākas satiksmes problēmas gan novada iedzīvotājiem, gan militārajiem spēkiem, kuriem būtu radītas alternatīvas iespējas nokļūšanai poligonā, komentējot iespējamos tilta izbūves darbus Ādažos, paudis novada priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (RA).

Jautājums par jauna tilta būvniecību Ādažos aktualizējās jūlija sākumā, kad tika apsvērta doma, ka militāro mācību nodrošināšanai un sabiedroto karaspēka uzņemšanai nākotnē Ādažu apkaimē varētu būvēt vēl vienu tiltu pār Gauju. Sprindžuks apstiprināja, ka novada pašvaldība būtu pilnībā ieinteresēta šāda tilta izveidē, jo tādējādi tiktu risinātas vairākas būtiskas problēmas - Iļķenes ciema iedzīvotājiem būtu iespējams ātrāk nokļūt Ādažu centrā pa otru Gaujas pusi, kā arī tiktu nodrošināta ievērojami ātrāka izbraukšana uz Vidzemes šoseju, lai nokļūtu Rīgā.

Sprindžuks minēja, ka jauna tilta izveide radītu blakus ieguvumu, jo tiktu mazināta militārās tehnikas radītā slodze uz pašvaldības ceļiem. Viņš atzīmēja, ka jauns tilts radītu alternatīvu pārvietošanās iespēju bruņotajiem spēkiem, jo militārā tehnika, pārvietojoties ārpus poligona, varētu apbraukt Ādažu centru.

Ādažu novada vadītājs apstiprināja, ka sarunas ar Aizsardzības ministriju (AM) ir sāktas, turklāt viena no iespējamajām tilta celtniecības vietām varētu būt pretim Āņiem, vietā, kur agrāk bijusi pārceltuve, piebilda Sprindžuks.

Sprindžuks skaidroja, ka šobrīd rit sarunas par to, ka AM varētu pārņemt savā valdījumā Iļķenes ceļu. Viņš atzīmēja, ka pašvaldība neiebildīs Iļķenes ceļa nodošanai ministrijas valdījumā, ja vien tā uzņemsies ceļa uzturēšanas izdevumus un saglabās netraucētu pārvietošanās iespēju Iļķenes ciema iedzīvotājiem. "Gadījumā, ja ministrijai būs nepieciešamība Iļķenes ceļu iegūt ne tikai savā valdījumā, bet arī savā īpašumā, Ādažu novada pašvaldība noteikti vēlēsies, lai ministrija būtiski pārbūvētu iedzīvotāju kustībai alternatīvo Vecštāles ceļu," sacīja Sprindžuks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas