Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Akcijā krūts vēža pacienšu atbalstam saziedoti vairāk nekā 20 000 eiro

Mazumtirgotāja Rimi Latvija veikalos visā Latvijā noslēgusies ziedojumu akcija, un tajā saziedoti vairāk nekā 20 000 eiro krūts vēžu pacientēm, lai nodrošinātu individuālās konsultācijas pie psihologa un fizioterapeita, aģentūru LETA informēja Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Preisa norādīja, ka ziedojuma summa savākta 125 _Rimi_ veikalu kastītēs, savukārt uz ziedojumu tālruni krūts vēža pacienšu atbalstam saņemti vairāk nekā 1000 zvani, kas nodrošinās gandrīz 1500 eiro fonda mērķu īstenošanai.

Ik gadu vairāk nekā 1000 sievietēm Latvijā nosaka diagnozi – krūts vēzis. Kad sievietei tiek atklāts krūts vēzis, pirmais svarīgais solis ir sadarbība ar ārstu, lai vienotos par vispiemērotāko ārstēšanu. Taču pēc tam nepieciešama palīdzība, lai pieņemtu jauno dzīves situāciju un dzīvotu tālāk. Lai gan valsts apmaksā slimības ārstēšanu, ar komplikācijām un slimības sekām sievietes cīnās pašas.​

Bezpeļņas organizācijas _Rozā vilciens_ vadītāja Zinta Uskale sacīja, ka vienai sievietei astoņas psihologa un desmit fizioterapeita konsultācijas izmaksā vairāk nekā 300 eiro, tāpēc sabiedrības līdzdalība ir nozīmīgs ieguldījums. "Mūsu galvenais mērķis ir palīdzēt nodrošināt mūsdienīgu atbalstu sievietēm ar šo diagnozi, jo ir pierādīts, ka atbalsts un drošība par to, ka saņemsi palīdzību, ir būtisks nosacījums labākiem ārstēšanās rezultātiem. Esam gandarīti, ka saziedotā summa uzlabos dzīves kvalitāti vismaz 60 sievietēm, un priecājamies, ka šādas akcijas neatstāj sabiedrību vienaldzīgu," atzina Uskale.

Akcijas sadarbības partneris, bezpeļņas organizācija _Rozā vilciens_, palīdz nodrošināt krūts vēža skartajām sievietēm individuālas konsultācijas pie psihologa vai psihoterapeita un nodarbības pie fizioterapeita, kā arī veicina slimnīcu personāla un speciālistu pieredzes apmaiņu un izdod informatīvus materiālus krūts vēža pacientēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas