Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Alūksnē soda veikalniekus par alkohola pārdošanu nepilngadīgajiem

Alūksnē ceturtdien sodīti vairāki tirgotāji par alkohola tirdzniecību nepilngadīgajiem. Veicot kontroliepirkumus, pārkāpumi fiksēti piecos no septiņiem veikaliem.

Reids veikts ceturtdien kopīgi Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas un Alūksnes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbiniekiem, lai kontrolētu, kā pārdevēji ievēro aizliegumu tirgot alkoholu un tabakas izstrādājumus nepilngadīgām personām.

Pārkāpumi tika konstatēti piecās no septiņām tirdzniecības vietām, kurās tika veikti kontrolpirkumi. Jaunietei, kura sasniegusi četrpadsmit gadu vecumu, alkoholisko dzērienu- alu un cigaretes bez personu apliecinoša dokumenta uzrādīšanas nepārdeva divās tirdzniecības vietās – veikalā TORNIS un LUNA. Citos veikalos pārdevēja neuzskatīja par vajadzīgu jaunietim prasīt uzrādīt personu apliecinošu dokumentu un pārdeva alkoholu, nepārliecinoties par pircējas vecumu. Pārkāpumi tika konstatēti veikalā Ance, Narvessen kioskā Helēnas ielā, veikalā MAXIMA Latgales ielā un abos veikalos MAKS Jāņkalna un Pils ielā.

Kā norāda Vidzemes reģiona Prevencijas grupas vecākā inspektore Vineta Kaģe, likums uzliek par pienākumu pārdevējai pārliecināties par personas vecumu, pirms pārdot alkoholu vai tabakas izstrādājumus personām, kas jaunākas par 18 gadiem. Konstatējot minēto pārkāpumu, tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, kas tiek izskatīts Valsts policijas vai Pašvaldības policijas iestādē un pārdevējai par šo pārkāpumu paredzēts naudas sods no 200 līdz 250 latiem.

"Prognozējot, ka izlaidumu laiks un saulgriežu svinības varētu mudināt jauniešus, kas nav sasnieguši 18 gadu vecumu, biežāk virināt veikalu durvis, lai „izmēģinātu laimi” un, paļaujoties un pārdevēju vieglprātīgo attieksmi, mēģināt tikt pie „aizliegtā augļa”- alkohola un cigaretēm, policija plāno regulārus reidus tirdzniecības vietās visā Vidzemes reģionā," brīdina policija.

Tiesībsargi atgādina, ka Saeima ir pieņēmusi grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz atbildību arī veikala īpašniekiem. Ja tirdzniecības vietā tiks konstatēts pārkāpums un pārdevēja būs pārdevusi alkoholu vai tabakas izstrādājumus personai, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, veikala īpašniekiem tiks piemērots sods - Naudas sods no 500 līdz 1 000 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas