Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ĀM: Neviens Austrumukrainā aizturētais pēc Latvijas konsulārās palīdzības nav vērsies

Latvijas Ārlietu ministrijā un diplomātiskajās pārstāvniecībās pēc konsulārās palīdzības nav vērsusies neviena persona, kura būtu aizturēta Austrumukrainā, aģentūru LETA informēja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Beķeris uzsvēra, ka Ārlietu ministrijas rīcībā nav tādas informācijas, lai komentētu publiski izskanējušos apgalvojumus par Latvijas "spiega" notiesāšanu okupētajā Austrumukrainā.

Savukārt Valsts drošības dienests aģentūrai LETA paziņoja, ka nekomentēs "prettiesisku, pašpasludinātu veidojumu izteikumus", un aicināja "kritiski vērtēt to tiesisko pamatu".

19.decembrī Krievijas plašsaziņas līdzekļi, arī Kremļa medijs RIA Novosti, atsaucoties uz Donbasa prokrievisko kaujinieku sniegto informāciju, apgalvoja, ka Krievijas okupācijas iestādes Luhanskā, Ukrainas austrumos, "par spiegošanu" piespriedušas desmitarpus gadus cietumā kādam Latvijas pilsonim.

"Valsts drošības ministrijas līdzstrādnieki, veicot operatīvās meklēšanas darbību kompleksu, atklājuši ārvalstu izlūkdienesta aģentu Latvijas pilsoni Valenti Veselovu. Noskaidrots, ka viņu 2004.gadā, ieinteresējot materiāli, savervējuši Latvijas Republikas specdienesti un piešķīruši segvārdu Elfs," žurnālistiem pavēstīja Luhanskas reģiona kaujinieku struktūrās.

Kaujinieku izplatītajā informācijā "spiega" vārds minēts divās formās - gan kā "Valentis", gan kā "Valentīns".

2014.gadā viņš esot iesūtīts spiegošanai Ukrainas Luhanskas apgabala daļā, kuru tobrīd jau bija okupējusi Krievijas armija un tās atbalstītie bruņotie formējumi.

Veselovs esot vācis un nodevis tālāk informāciju par tā dēvēto tautas miliciju, kā arī par sociāli politisko situāciju reģionā un citus datus, ko "Latvijas izlūkdienests plānoja izmantot, lai kaitētu LTR drošībai", norādīja okupantu struktūru pārstāvji, izmantojot pašu ieviestā reģiona nosaukuma abreviatūru.

"Atbilstoši Valsts drošības ministrijas izmeklēšanas nodaļas ierosinātās krimināllietas materiāliem LTR Augstākā tiesa piespriedusi Veselovam Valentim brīvības atņemšanu uz desmitarpus gadiem ar mantas konfiskāciju par kriminālkodeksa 336.pantā minētā nozieguma ("spiegošana") pastrādāšanu," teikts okupantu paziņojumā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas