Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Apbalvo par sasniegumiem

Pagājušajā nedēļā Rīgā Ķīpsalas izstāžu centrā noritēja tūrisma izstāde Balttour 2024. Tā pulcēja 342 uzņēmumus un to pārstāvjus no 34 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Ukrainas, Polijas un citām valstīm. Izstādi apmeklēja 21 725 cilvēki, no kuriem 4300 bija tūrisma profesionāļi. Izstādes laikā noritēja arī konference Tūrisma pētījumi Latvijā: aktualitātes un nākotnes virzieni.

Izstādi Balttour 2024 organizēja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), bet praktisko norisi nodrošināja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Lai izteiktu pateicību tūrisma nozares pārstāvjiem, kuri snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tūrisma biznesa attīstībā un popularizēšanā, kā arī pārstāvējuši tūrisma nozares intereses, Balttour 2024 laikā tika pasniegtas balvas Gada cilvēks tūrismā 2023.

Kategorijā Uzņēmējs/vadītājs naktsmītņu biznesā balvu ieguva viesnīcas Islande Hotel valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš, kategorijā Uzņēmējs/vadītājs tūrisma aģentūru un tūroperatoru biznesā – kompānijas Latvia Tours direktore Ieva Keiša, bet kategorijā Tūrisma centra vadītājs – Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Sintija Pusaudze. Kategorijā Uzņēmējs/vadītājs restorānu biznesā balvu saņēma divi laureāti – restorāna Max Cekot Kitchen saimnieks un šefpavārs Maksims Cekots, kā arī Pavāru mājas Līgatnē saimnieks Ēriks Dreibants. Apbalvojums par ievērojamu ieguldījumu tūrisma attīstībā tika pasniegts Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes profesorei Maijai Rozītei.

"2023. gads tūrisma nozarei joprojām bija gana izaicinošs – energoresursu cenu pieaugums radīja būtiskas izmaksas viesnīcām, un Krievijas sāktais karš Ukrainā joprojām ietekmē ārvalstu ceļotāju interesi par Latviju. Vienlaikus aizvadītais gads atnesa arī vairākus ievērības cienīgus panākumus – tūrisma uzņēmumi aizvien aktīvāk raugās ilgtspējas virzienā, Liepāja ir ieguvusi Eiropas Kultūras galvaspilsētas statusu 2027. gadam, Kuldīga ir iekļuvusi UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, bet 22 Latvijas restorāni iekļauti pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī Michelin Guide. Aiz visiem šiem panākumiem stāv cilvēki, viņu zināšanas, profesionalitāte, enerģija un neatlaidīgs darbs. Ar balvu Gada cilvēks tūrismā mēs varam pateikties šiem cilvēkiem par viņu ieguldījumu," uzsver balvas dibinātājs, tūrisma ziņu portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs. 

Balvas Gada cilvēks tūrismā 2023 žūrijas komisijā bija Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, ALTA valdes locekle, uzņēmuma Amadeus vadības pārstāve Kitija Tigule, tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redaktore Ludmila Alampasu un pārstāve Kristiāna Dukaļska, viesnīcas Pullman Riga Old Town ģenerāldirektors Valdis Vanadziņš, ALTA prezidents Ēriks Lingebērziņš, Limbažu Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Millere, Latvijas Pavāru kluba prezidents, šefpavārs Artūrs Arnicāns, kā arī A. Mackevičs.

Nākamā starptautiskā tūrisma izstāde gadatirgus Balttour plānota 2025. gadā no 7. līdz 9. februārim, arī Ķīpsalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas