Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Aptauja: 88% algas norādīšanu darba sludinājumos uzskata par obligātu prasību

Lielākā daļa jeb 88% aptaujāto speciālistu uzskata, ka atalgojums ir būtisks nosacījums darba piedāvājumu izvērtēšanā, tāpēc algas norādīšana darba sludinājumos būtu obligāta prasība, liecina darba portāla CVmarket.lv veiktās aptaujas rezultāti.

Aptaujā arī secināts, ka darba algas apmēra norādīšana darba sludinājumos nav obligāta prasība, vēl vairāk - ir raksturīga prakse neērto atalgojuma jautājumu novelt uz darba meklētāja pleciem.

Nereti darbiniekam ir jāatbild uz jautājumu, kādu darba algu viņš vēlētos saņemt, uz ko savukārt 51% darba meklētāju darba intervijās atteiktos atbildēt, liecina aptaujas dati.

Pieredze darbā ar klientiem CVmarket.lv speciālistiem ļauj secināt, ka informācija par iespējamo atalgojumu konkrētajā vakancē ir noderīga gan darba meklētājam, gan darba devējam.

Pirmkārt, novērojama tendence, ka darba meklētāji vispirms izskata darba piedāvājumus, kur atalgojums tiek norādīts. Otrkārt, tas ļauj izvērtēt, vai iespējamais atalgojums ir konkrētajam darba meklētājam atbilstošs un konkurētspējīgs. Treškārt, skaidri noteikumi atvieglo darba meklēšanu un patērēto laiku.

Potenciālie darbinieki piesakās tām vakancēm, uz kurām patiešām piekristu startēt, netērējot savu un darba devēja laiku motivācijas vēstulēm un intervijām, pēc kurām atsakās no piedāvātā darba neatbilstoša atalgojuma dēļ.

Taču prakse vakanču piedāvājumā norādīt atalgojumu ir samērā reta, un darba meklētājam, kā arī nereti darba devējam trūkst informācijas par atalgojumu nozarē.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas