Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar ģimenes valsts pabalsta reformu Eglītis cer uzlabot Latvijas demogrāfisko situāciju

Līdz ar sociālās aprūpes centru pasargāšanu no Covid-19 un senioru ienākumu celšanu labklājības ministra amata kandidāts, deputāts Gatis Eglītis (JKP) kā prioritāti izvirzījis ģimenes valsts pabalsta reformu, ar kuru viņš cer stimulēt Latvijas demogrāfiskās situācijas uzlabošanos.

Eglītis pirms Saeimas balsojuma par viņa apstiprināšanu ministra amatā izklāstīja savas galvenās, bet ne vienīgās prioritātes, akcentējot, ka strādās ciešā sadarbībā ar nozari un sociālajiem partneriem.

Runājot par prioritātēm, stājoties šajā amatā, Eglītis atklāja, ka plāno uzdot ministrijai sagatavot konkrētu plānu sociālās aprūpes centriem, lai tie "būtu gatavi rudens mēnešiem, kad varētu parādīties Covid-19 infekcijas izplatīšanās saasinājums".

Vienlaikus Eglītis kā prioritāti izvirzījis arī pensionāru dzīves līmeņa uzlabošanu, kas, viņaprāt, jāveicina ar minimālā apmēra pensiju neaplikšanu ar nodokļiem, kā arī pensiju apmēru un indeksācijas izmaiņām.

Politiķis arī uzsvēra ģimenes valsts pabalsta reformu un gaidāmo atbalsta apmēra pieaugumu, kas paredzēts no nākamā gada. Tādējādi Eglītis cer sekmēt demogrāfijas situācijas uzlabošanos.

Arī bērnu tiesību aizsardzības jomu politiķis izvirzījis kā vienu galvenajām prioritātēm, cita starp norādot, ka būtu arī jāveicina sociālo darbinieku situācijas uzlabošanās.

Eglītis pauda redzējumu, ka Nodarbinātības valsts aģentūras darbā ir iespējami uzlabojumi, risinot jautājumus, par bezdarbnieku apmācībām un to atbilstību realitātei.

Tāpat politiķis norādīja, ka varēs dot savu pienesumu Ministru kabinetā tostarp arī ekonomikas un finanšu jautājumos.

Jau ziņots, ka turpmāk koalīcija strādās bez partijas "KPV LV", tādējādi labklājības ministres amats būs jāpamet Ramonai Petravičai.

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka "KPV LV" pārtraucot dalību koalīcijā, šīs partijas pārraudzībā esošajiem ministru amatiem izvirzīs Mariju Golubevu (AP), Eglīti, Jāni Vitenbergu (NA), bet izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) vietā stāsies Anita Muižniece (JKP).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas