Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Arī ziemas turpinājumu pārsvarā prognozē siltu

Sezonālās prognozes joprojām vēsta pa siltu ziemu Baltijas valstīs un citviet Eiropā, liecina Eiropas Savienības programmas Copernicus sniegtā informācija.

Silta ziema tika prognozēta jau kopš septembra, un tikai atsevišķas prognozes norādīja, ka gaisa temperatūra varētu būt tuvu normai. Šobrīd visas pieejamās prognozes liecina, ka turpmākie trīs mēneši Baltijas valstīs caurmērā gaidāmi siltāki nekā ierasts.

Tomēr jāņem vērā, ka arī siltās ziemās Latvijā parasti ir vismaz kāds aukstuma vilnis, kad gaisa temperatūra noslīd zem -20 grādiem. Iepriekšējās četras ziemas Latvijā bija siltākas par normu jeb 1981.-2010.gada vidējo rādītāju, tomēr šā gada un pagājušā gada janvārī sals Latvijā sasniedza pat -31 grādu.

Sagaidāms, ka, līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, arī turpmāk Ziemeļeiropā dominēs cikloni un būs maz anticiklonu, tādēļ bieži gaidāmi nokrišņi un brāzmaini vēji, kas nesīs siltu gaisu no Atlantijas okeāna.

Nokrišņu daudzums Latvijā prognozēts ap normu vai virs tās, visvairāk līs un snigs jūras tuvumā.

Novembrī un līdz šim decembrī gaisa temperatūra Latvijā nav noslīdējusi zemāk par -5 grādiem. Tuvākajās divās nedēļās prognozētas nedaudz lielākas gaisa temperatūras svārstības, brīžiem snigs un līs.

 

Top komentāri

vecais Krišus
v
tādas kādas tās bija pirms gadiem 50 , vairāk nebūs , atceros pierms jaungada Liepāja no rīta bija tāds putenis , ka negāja neviens tramvajs , tagad praktiski Liepājā ja uzsnieg kādi daži cetimetri tad tūlīt nokūst , ja kādreiz ziemas copes kurzemē varēja baudīt teju līdz apriļļa vidum , tad tagad uz ledus nemaz netiek virsū ,
Un kas atbildēs par Dienas
U
SOLĪTO bargāko ziemu tūkstošgadē? Sola. taču, jau visu šo gadsimtu, bet solītais nekādi nekrīt makā, un rudeni vienmēr pavasaris nomaina, un pavasari - rudens, jo nav ne īstas vasaras, ne ziemas, bet visi izliekas to ne manām, ne redzam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas