Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ašeradens: Pēc pārbaudēm anulētas OIK atļaujas trijām elektrostacijām

Ekonomikas ministrijas (EM) izveidotās Kontroles grupas veiktajām pārbaudēm obligātā iepirkuma komponentes (OIK) saņēmējiem trijām atjaunojamo energoresursu (AER) koģenerācijas elektrostacijām anulētas atļaujas, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma teica ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

Atļaujas anulētas SIA E Strenči Strenčos, SIA Elektro Rīdzene Cēsu novadā un SIA Energo Fortis Līvānos.

Viņš stāstīja, ka kopumā no 400 Latvijā darbojošām stacijām, 40 stacijas identificētas kā problemātiskas, tostarp 20 gadījumos atklātas ļoti nopietnas problēmas. Šajos gadījumos uzņēmējiem ir uzdots sniegt paskaidrojumus. Pēc paskaidrojumu saņemšanas varēs lemt par tālākajiem soļiem.

Ašeradens arī atzina, ka, izvērtējot sistēmu kopumā, secināts, ka uzraugošajām iestādēm trūkst instrumentu, lai kontrolētu un uzraudzītu sistēmu. Tādējādi EM virzīs grozījumus noteikumos, lai šo situāciju mainītu.

Jau vēstīts, ka šodien Ašeradens Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē informēs par īstenotajām pārbaudēm un to rezultātiem, izvērtējot AER koģenerācijas elektrostacijas, kas uzsākušas darbību ar pazeminātu jaudu, tajā skaitā arī tādas, kas nav noslēgušas līgumu par obligāto iepirkumu.

Tāpat ministrs informēs par tālākajiem soļiem OIK saņēmēju un kopējās OIK sistēmas auditēšanā, kā arī izstrādātajiem grozījumiem normatīvajos aktos, lai pastiprinātu valsts atbalstu saņemošo elektrostaciju kontroli.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks plkst.10, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

Pēc publiski izskanējušās informācijas par iespējamām neatbilstībām vairākās koģenerācijas stacijās, EM izveidotā Kontroles grupa īstenoja pirmo astoņu koģenerācijas elektrostaciju ārkārtas elektrostacijas pārbaudes. Kontroles grupa veica pārbaudes uzņēmumos SIA "Briedis būve", SIA "Madonas Eko", SIA "Tektus", SIA "E Strenči", SIA "Elektro Rīdzene", SIA "E Seda", SIA "Rīgas Enerģija", kā arī SIA "M parks".

Notikušās pārbaudes apliecina, ka elektroenerģijas ražošana koģenerācijas elektrostacijās pašlaik nenotiek un pamatoti ticams, ka elektroenerģija tikusi ražota vienīgi uz 72 stundu pārbaudes laiku, secinājusi ministrija.

 

Top komentāri

Kaspars
K
Turpmākā Ašeradena darbība parādīs viņa lomu šajā organizētās noziedzības shēmā, ar mērķi izkrāpt Latvijas iedzīvotājiem daudzus miljonus gadā? Šo būs viegli pārbaudīt, jo 37 elektrības ražotnēs netika uzsākta darbība, tāpēc arī no OIK saņēmējiem jābūt izslēgtām vismaz visām šīm 37 ražotnēm. Pašlaik Ašeradana darbībām vajadzētu pievērt uzmanību arī tiesībsargājošajām iestādēm. EM tīšām vilcina laiku, lai gan neuzbūvētās un ekspluatācijā nenodotās ēkā pat teorētiski nav iespējams ražot elektrību. Tāpēc valstij nav nekādu risku par šo komersantu sūdzībām, turklāt EM pašai ir jāiesniedz tiesā prasība par dokumentu viltošanu grupā, ar mērķi izkrāpt līdzekļus milzīgā apjomā.
reptilis
r
Burvju mākslinieki:)))
aha
a
anulēja tām, par kurām rakstīja žurnālisti?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas