Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Autovadītājiem jāuzmanās - daudzviet apledojuši ceļi

Sestdiena rītā vietām Kurzemē un valsts centrālajā daļā līst un ceļi apledo, brīdina Latvijas Valsts ceļi.

Gaisa temperatūraii esot no -5 līdz 0 grādiem, braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtina apledojuma veidošanās sekojošos ceļa posmos:

Ainažu virzienā ceļš slidens posmā Berģi – Bīriņu pagrieziens; Siguldas virzienā autoceļš apledo posmā Rīga – Vangaži; Valmieras virzienā ceļš slidens posmā Ragana – Braslas tilts; Eīgas apkārtnē izveidojies apledojums uz apvedceļiem Salaspils – Babīte un Baltezers - Saulkalne; Daugavpils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Lielvārde - Pļaviņas; Liepājas virzienā posmos Rīga – Apšupes krustojums un Saldus – Skrunda vietām veidojas apledojums; tāpat Ventspils virzienā autoceļš apledo posmos Rīga – Kūdra un Usma - Ventspils.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus vietām Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Liepājas, Saldus, Ventspils, Balvu, Alūksnes un Cēsu apkaimēs.

Latvijas autoceļu uzturētājs veic brauktuves pretapledojuma apstrādes darbus ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 54 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi arī dienā, pārsvarā Kurzemē un valsts centrālajā daļā, gaidāmi nokrišņi slapja sniega un lietus veidā. Ceļi apledos.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.          

Plašāka informācija par aktuālajiem braukšanas apstākļiem, konkrēto ceļu posmu uzturēšanas klasēm, kā arī ceļu ziemas uzturēšanas organizāciju un īpatnībām ir pieejama www.lvceli.lv un zvanot pa diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas