Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Baltijas valstu ĀM konsultācijās pārrunā sabiedroto klātbūtnes stiprināšanu reģionā

Šodien Rīgā notikušajās regulārajās Baltijas valstu ārlietu ministriju (ĀM) politiskajās konsultācijās tika pārrunāti aktuālie drošības politikas jautājumi, tostarp gatavošanās NATO samitam Varšavā un sabiedroto klātbūtnes stiprināšana Baltijas reģionā, kā arī Eiropas Savienības Austrumu partnerības politikas aktualitātes un atbalsts partnerības valstīm, aģentūru LETA informēja ĀM.

Konsultācijas rīkoja ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, kurš Rīgā uzņēma savus Baltijas valstu kolēģus - Lietuvas ārlietu viceministru Andrju Krivu un Igaunijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieci politiskajos jautājumos Kiliki Silasti-Elingu.

Baltijas valstu ĀM amatpersonas šodien piedalījās arī Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru padomes kopīgi rīkotajā augsta līmeņa konferencē "Baltijas reģiona drošība: aktualitātes un turpmākie soļi", kas notika Saeimā. Uzstājoties konferencē, valsts sekretārs Pildegovičs raksturoja nozīmīgās pārmaiņas, attīstību un straujo izaugsmi Baltijas valstīs pēdējo 25 gadu laikā, kas pašlaik kalpo par reformu paraugu citiem. Pildegovičs atsevišķi izcēla Baltijas valstu ciešo sadarbību un ieguldījumu starptautiskajā drošībā, ko apliecina Baltijas valstu dalība dažādās starptautisko organizāciju misijās.

Latvija šogad ir prezidējošā valsts Baltijas Asamblejā un Baltijas Ministru padomē, kā arī koordinē Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbību. Ievērojot pašreizējos izaicinājumus Eiropā un pasaulē un turpinot partneru aizsāktās iniciatīvas, Latvija minētajās sadarbības platformās mērķtiecīgi strādā pie drošības stiprināšanas reģionā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas