Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bauskas alkohola iznomātājiem anulēta licence

Uzņēmumam Seavita, kurš Bauskas apkaimē alkohola tirdzniecības aizlieguma stundās piedāvājis iznomāt alkoholu, nule kā anulēta darbības licence, ceturtdien žurnālistiem pastāstīja Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores vietnieks Kaspars Čerņeckis.


Darbības licence šim uzņēmumam anulēta trešdien. Savukārt Valsts policija jau esot pabeigusi izmeklēšanu par uzņēmuma pieļautajiem vismaz trīs administratīvajiem pārkāpumiem un tos pēc piekritības izvērtēs un soda mērus pieņems VID. Pašlaik gan neesot zināms, kāds sods alkohola izīrētājiem draud, jo VID vēl jāizvērtē policijas sniegtie izmeklēšanas materiāli un pierādījumi, pauda Čerņeckis. Iespējams, uzņēmumam draudot arī kriminālatbildība.

Savukārt VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone uzslavēja laikraksta Bauskas Dzīve žurnālista veikumu, aktīvi ziņojot par alkohola izīrēšanas rūpalu, veikto kontrolpirkumu un citu aktīvo rīcību, kam pateicoties, policija un VID rīkojušies raiti un divu nedēļu laikā izmeklēšana jau pabeigta un uzņēmumam licence anulēta.

VID informē, ka uzņēmumam licence darbībām ar akcīzes precēm tika anulēta, jo komersants nenodrošināja alkoholisko dzērienu realizācijas un aprites nosacījumu ievērošanu, proti, komersants nenodrošināja VID Akcīzes pārvaldes amatpersonām iespēju veikt pārbaudi tirdzniecības vietā. Komersants arī ignorēja VID atkārtotu uzaicinājumu par ierašanos uz paskaidrojumu sniegšanu administratīvajā lietā.

Pret uzņēmumu sākta administratīvā lietvedība par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpšanu, kā arī par preču uzskaites, preču pavadzīmju un pavaddokumentu aprites kārtības neievērošanu.

VID skaidro, ka mantas, ko nevar lietot citādi kā patērējot, nav izīrējamas, kas noteikts arī Civillikumā. Alkoholu var lietot tikai patērējot, līdz ar to pēc nomas līguma izbeigšanās lietas atdošana nav iespējama.

"Tādējādi pēc būtības tāds darījums kā alkohola noma nav iespējams. Iespējams, ka tā ir alkohola realizācija slēptā formā, lai apietu alkoholisko dzērienu tirdzniecības ierobežojumu no plkst.22 līdz 8, kā arī alkohola realizācijas aizliegumu, izmantojot distances līgumu," skaidrojis VID.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas