Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bēgošu kontrabandistu aiztur tikai pēc brīdinājuma šāviena

Ceturtdienas vakarā Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersonas pēc brīdinājuma šāviena gaisā aizturēja 1972. gadā dzimuša Latvijas pilsoņa vadīto automašīnu Volkswagen Sharan, kurā atrada 140 000 kontrabandas cigaretes.

Aizvadītajā vakarā operatīvo pasākumu rezultātā, Kaplavas robežapsardzības nodaļas apsargājamajā iecirknī uz ceļa Liepkalni – Rožupole tika pamanīta automašīna Volkswagen Sharan, uz kuras vadītāju krita aizdomas par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai. Valsts robežsardzes amatpersonu prasībai apstādināt transportlīdzekli, 1972.gadā dzimušais vīrietis nepakļāvās un apgriežot transportlīdzekli braukšanai pretējā virzienā metās bēgt. Robežsargi uzsāka automašīnas vajāšanu. Atraujoties no vajātājiem Volkswagen Sharan vadītājs transportlīdzekli apturēja lauka malā, izmeta no automašīnas kontrabandas cigaretes un grasījās turpināt ceļu. Pēc brīdinājuma šāviena robežsargiem tomēr izdevās aizturēt vīrieti. Netālu no automašīnas robežsargi konstatēja arī izmestās kontrabandas cigaretes. Kopumā tika izņemtas 140 000 cigaretes „Magnat” un „Premjer” ar Baltkrievijas akcīze markām aptuveni 7000 latu vērtībā.

Par faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 19.nodaļas „Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā”.

Kā jau ziņots, aizvien vērojams ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvietošanu saistīto aktivitāšu pieaugums. 2010.gadā par nelikumīgu preču pārvietošanu robežsargi ir aizturējuši jau 488 personas, savukārt, pērn visa gada garumā vien – 468, un izņēmuši 4 115 471 (2009.gadā – 5 982 028) dažādu marku cigaretes vairāk kā 120 000 latu vērtībā.  

Valsts robežsardzes amatpersonas turpina aktīvi iesaistīties nelikumīgu preču pārvietošanas novēršanā. Pagājušā mēnesī vien ir konstatēts 81 nelikumīgs tabakas izstrādājumu kontrabandas gadījums un izņemtas 1 527 575 dažādu marku cigaretes aptuveni 45 000 latu vērtībā.

Jāatzīmē  arī, ka šogad jau otro reizi tiek izmantots šaujamierocis, lai aizturētu likumpārkāpējus. Pērn dienesta ieročus nācās izmantot četras reizes, izdarot gan brīdinājuma, gan mērķtiecīgus šāvienus pārkāpēju aizturēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas