Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Bergmanis arī šovasar svērs Rīgas zoodārza bruņurupučus

Otrdien, 7.jūlijā, Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks ikgadējā Galapagu bruņurupuču svēršana, kas notiks šī pienākuma galvenā vēstnieka topošā aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) vadībā, informē Rīgas Zoo.

Latvijas vārds ne reizi vien daudzināts, stāstot par milzu Galapagu bruņrupuču svēršanu, līdz ar to sagādājot uzmanību šai pasaulē izzūdošajai dzīvnieku sugai. Pasākums notiks otrdien plkst.15:15.

22 gadus jaunās Galapagu bruņrupucienes Trīna un Čelsija uz Rīgas zoodārzu tika atvestas 1995.gadā un Bergmanis tās sāka svērt un nest 2001.gada vasarā, kad varenie rāpuļi svēra vien ap 40 kilogramiem. Pašlaik Trīnas svars pārsniedz 100 kilogramus, bet Čelsijas - teju 90 kilogrami.

Pēdējos piecos gados rupucieņu svars gan ir nedaudz samazinājies, taču tas būtu izskaidrojams ar izmaiņām ēdienkartē, rūpējoties par dzīvnieku labsajūtu un veselību, samazinot barojošu dārzeņu īpatsvaru. Šogad lemts bruņrupucienes arī mērīt, lai vērotu to bruņu izmēra iespējamo pieaugumu, kas būtu tikai saprotami, jo rāpuļi aug visu mūžu, kaut, kļūstot vecākiem, pieaugums samazinās.

Šogad bruņrupuču svēršanas pasākumā Bergmanim būs uzticēta pieredzējušu speciālistu vadīšana un uzraudzība, jo pasākumā piedalīsies olimpietis Voldemārs Lūsis, Latvijas spēkavīru kustības veterāns Agris Kazeļņiks, kā arī Latvijas pašlaik stiprākie vīri Didzis Zariņš un Dainis Zāģeris.

Daudzu gadu laikā bruņrupuču svēršanā spēkus izmēģinājuši gan olimpietis Viktors Ščerbatihs un Latvijas čempions sievu kalnā nešanā, gan Mr.Visums Aivars Visockis, gan "spēkasieva" Jolanta Logina, spēkavīri Agris Kazeļņiks, Raivis Vidzis un daudzi citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas