Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bērnu slimnīcas pacienti pošas Ziemassvētkiem kopā ar gardēžiem un mākslinieci Bondari

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā labdarības akcijas Eņģeļi pār Latviju ietvaros norisinājās radošās darbnīcas slimnīcas mazajiem pacientiem. Ar profesionālu pavāru un mākslinieces atbalstu bērniem bija iespēja apgleznot piparkūkas un izdaiļot eglītes dekorus, lai vēlāk piedalītos savas Ziemassvētku eglītes rotāšanā.

Lai radītu savus mazos Ziemassvētku brīnumus, bērni kopā ar Rimi Gardēžiem veidoja, zīmēja un krāsoja piparkūku gardumus. Piparkūku apgleznošanas darbnīcā katram mazajam pacientam atklāt savu talantu palīdzēja Rimi Gardēži Signe Meirāne, Liene Zemīte un Normunds Baranovskis. Savukārt kopā ar mākslinieci Ievu Bondari bērni apgleznoja un radīja krāšņas Ziemassvētku eglītes bumbiņas. Ar tām pasākuma noslēgumā tika rotāta bērnu slimnīcas svētku eglīte.

"Šodien kopā ar gardēžiem un Ievu Bondari izdevās radīt īstu svētku sajūtu arī Bērnu slimnīcā, un mēs ceram, ka ikviens no šodienas piparkūku dekorētājiem un egles rotātājiem jau pavisam drīz svētkus varēs svinēt mājās kopā ar tuviniekiem. Tikmēr daudzi līdzcilvēki, tai skaitā arī skolēni jau šobrīd iesaistās labdarības akcijā Eņģeļi pār Latviju, lai palīdzētu tiem bērniem, kuriem nepieciešams atbalsts arī pēc ārstēšanās Bērnu slimnīcā. Ļoti ceram, ka mums kopā izdosies pasniegt vissvarīgāko dāvanu un palīdzēt ikvienam no šobrīd jau vairāk nekā 140 bērniem," ziedot akcijai aicināja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

"Eņģeļi pār Latviju ir viens no gada sirsnīgākajiem labdarības projektiem, ko jau astoto gadu atbalstām arī mēs, Rimi, lai palīdzētu pēc iespējas vairāk slimiem bērniem, un iedvesmotu arī citus kļūt par bērnu sargeņģeļiem. Taču bērniem ir svarīgs ne vien finansiāls atbalsts, bet arī uzmanība, labs vārds un uzburtā svētku sajūta, kas padara bērnu atveseļošanās procesu patīkamāku. Tieši tādēļ šodien kopā ar Rimi Gardēžu komandu un Ievu Bondari devāmies uz Bērnu slimnīcu, lai vēl pirms lielā noslēguma koncerta padarītu bērnu ikdienu krāšņāku,” stāsta Rimi Latvi sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Akcijai Eņģeļi pār Latviju jau pieteikušies vairāk nekā 140 bērni – nepieciešamās summas variē no dažiem simtiem līdz par vairākiem tūkstošiem eiro. No iedzīvotāju atsaucības būs atkarīgs, cik bērniem būs iespējams sniegt atbalstu. Akciju var atbalstīt, ziedojot naudu ziedojumu kastītēs Rimi un Supernetto veikalos, zvanot pa tālruni 90006486 (zvans 1,42 eiro), ziedojot uzkrātos līdzekļus mansrimi.lv, Mans Rimi kioskos veikalos vai Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā. Ziedošanas akciju atbalsta telekanāls LNT, Bērnu slimnīcas fonds un Rimi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas