Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Bezdarbnieki izrāda lielu interesi par reģionālās mobilitātes atbalstu

Lai gan reģionālās mobilitātes atbalsta pasākums Darbs Latvijā tiek īstenots vien otro dienu, interese par to jau ir liela, pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārstāve Iveta Kancēna.

"NVA filiāles riņķī negāž, bet cilvēku interese ir," saka Kancēna. Reālus pieteikumus neviena no Latvijas NVA filiālēm gan vēl nav saņēmusi. Lielo interesi NVA speciālisti pamato ar iedzīvotāju vēlmi iegūt izpratni par pasākuma nosacījumiem.

"Pieteikumi, visticamāk, kļūs aktuālāki pēc zināma brīža, kad klienti kārtīgi apdomāsies. Tas tomēr nav ikdienas lēmums. Saprotams, ka cilvēkiem ir nepieciešams laiks savu objektīvo iespēju un vēlmju analīzei un saskaņošanai, svarīgi arī atrast sev piemēroto reģistrēto vakanci," domā Kancēna.

Īpaša interese esot novērota NVA Ludzas filiālē, kur iedzīvotāji izrādījuši lielu vēlmi pēc konsultācijām par pasākumu. Interesējušies arī darba devēji, kuri vēlējušies iedziļināties pasākuma niansēs, atzīstot, ka tas palīdzēs viņiem atrast nepieciešamo darbaspēku.

Saņemt NVA darbinieka konsultāciju par pasākumu vēlējušies arī NVA Tukuma, Preiļu, Limbažu, Dobeles, Ventspils, Jēkabpils un Ogres filiālēs reģistrētie bezdarbnieki.

Vairākas filiāles vēsta, ka bezdarbnieki interesējas, tomēr vairumā gadījumu neatbilst atbalsta prasībām. Par šādiem gadījumiem ziņojušas NVA Daugavpils, Valkas un Madonas filiāles.

Kā ziņots, 19.martā NVA sāka īstenot atbalsta pasākumu Darbs Latvijā, nodrošinot saviem klientiem finansiālu atlīdzību transporta un īres izdevumu segšanai pirmos četrus darba mēnešus.

Atbalsta pasākums paredzēts darba vietās Latvijas teritorijā, lai galvenokārt veicinātu darbaspēka mobilitāti reģionos ārpus Rīgas, izņemot, ja galvaspilsētā darba devējs piedāvās darbu vienlaikus vismaz 25 NVA reģistrētiem bezdarbniekiem.

Pabalsts ir pieejams četrus mēnešus, un tā maksimālā summa par visiem mēnešiem nevar pārsniegt 280 latus.

Šogad programmā Darbs Latvijā paredzēts kopumā 98 000 latu finansējums, kas ļaus atbalstīt vismaz 350 bezdarbniekus. Šogad programma tiks īstenota pilotprojekta veidā, proti, programmas gaitā tiks analizēts, vai programma ir piemērota bezdarbnieku vajadzībām, vai paredzētās atbalsta summas ir adekvātas un vai programmā nebūtu nepieciešamas vēl kādas citas izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas