Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bordāns mudina tiesnešus skaidrot savus lēmumus

Savlaicīgas un saprotamas informācijas pieejamība, tai skaitā tiesnešu gatavība atbilstoši likumam sniegt skaidrojumus par saviem lēmumiem, ir priekšnosacījums, lai sabiedrība uzticētos tiesu varai un tiesu vara atgūtu savu prestižu sabiedrības acīs, šodien, piedaloties informatīvajā pasākumā pasākumā tiesu priekšsēdētājiem par tiesu sistēmas aktualitātēm, sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Alise Dārzniece aģentūru LETA informēja, ka ministrs uzrunā īpaši vērsis uzmanību uz informācijas pieejamības ietekmi uz sabiedrības uzticēšanos tiesu varai.

Ministrs skaidrojis, ka mūsdienu dinamiskajā informatīvajā telpā ikviena tiesneša pienākums ir saprotami un savlaicīgi skaidrot lēmumu argumentāciju. Tiesa nav atrauta no pārmaiņām ārpus tiesas telpām, tāpēc ir jāspēj iet līdzi laikam un pielāgoties esošajai situācijai, tai skaitā mācīties komunicēt ar medijiem un sabiedrību. Bordāns paudis gandarījumu par tiesnešiem, kuri iesaistās lēmumu skaidrošanā. Ministrs īpaši izcēla Rīgas apgabaltiesas tiesnesi Valdi Vazdiķi, kurš rādot lielisku paraugu tiesu komunikācijai ar medijiem un iedzīvotājiem.

Tikšanās laikā tieslietu ministrs un Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone aicināja tiesu priekšsēdētājus un tiesnešus pievērst uzmanību situācijām, kad tieši vai netieši kāda no lietā iesaistīto dalībnieku pusēm mēģina izdarīt spiedienu, kā arī aicināja šādus gadījumus bez vilcināšanās nebaidīties identificēt un novērst.

Pasākumā arī tika pārrunāti aktuālie projekti, pie kuriem pašlaik norit aktīvs darbs Tieslietu ministrijā, Tieslietu padomē un Saeimā - Ekonomisko lietu tiesas izveide, tiesneša amata kandidātu atlases kārtība, imunitātes atcelšana administratīvā pārkāpuma lietās, Saeimā esošie grozījumi likumā "Par tiesu varu" un Tiesnešu disciplināratbildības likumā, Advokatūras likuma grozījumi un citi.

Top komentāri

Ivars
I
Jā tā bija liela kļuda balsot par šā Bordāna partiju!!!
JKP vairo neuzticību tiesām
J
Bordāna atbalstītā JKP ministre, mudinot Ministru kabinetu pārsūdzēt 1.instances tiesas nolēmumu, faktiski izrāda necieņu pret pašas valsts iedibināto tiesu sistēmu. No vienas puses - valsts ar paaugstinātām tiesu nodevām un drošības naudām cenšas panākt, lai iedzīvotāji nepārsūdz nolēmumus visās instancēs, savukārt ar šādu rīcību faktiski tiek dots signāls, ka pirmā instance nav nekas tik nopietns, lai būtu vērts to respektēt. Pārsūdzēšanas tiesība ir jāatstāj privātpersonām. Valsts pusei vajadzētu respektēt pašas veidoto tiesu.
zvirbulēns
z
Veidos vēl vienu tiesu? baidos, ka Latvija jau drīz izputēs ar tādiem un līdzīgiem jaunizgudrojumiem! :(
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas