Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Brīvības pieminekļa iekšienē gaidīti tikai smalki cilvēki ar smalkiem ciemiņiem

Kad bijušais leģionārs Juris K. vēlējies pirms Lāčplēša dienas iekļūt Brīvības pieminekļa iekšienē esošajā Goda istabā un, iespējams, pat uzkāpt pieminekļa smailē, Rīgas Pieminekļu aģentūra uz viņa lūgumu nav pat atbildējusi. Toties, kad Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere TV raidījuma ietvaros nesen vēlējās Brīvības pieminekļa iekšienē uzņemt savus ciemiņus – četrus citus politiķus, aģentūra šādu iespēju labprāt deva, raksta portāls pietiek.com.

Kad pagājušā gada 17. novembrī pēc restaurācijas darbu pabeigšanas tika atklāta Brīvības pieminekļa iekšienē esošā Goda istaba, kuru iesvētīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Rīgas Pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis (attēlā) paziņoja, ka dažas reizes gadā arī rīdziniekiem tikšot dota iespēja paviesoties šajā īpašajā telpā.

Taču Gailītis noklusēja, ka runa ir tikai par smalkiem cilvēkiem un ka parastajiem rīdziniekiem iekļūšana šeit ir faktiski neiespējama. Nesen portāls pietiek.com saņēmis vēstuli no bijušā leģionāra Jura K., kurš rakstīja, ka, vēloties pirms Lāčplēša dienas iekļūt pieminekļa iekšienē esošajā Goda istabā un, iespējams, pat uzkāpt pieminekļa smailē, vērsies ar lūgumu pie Rīgas Pieminekļu aģentūras, taču tā uz viņa lūgumu nav pat atbildējusi.

Tomēr izrādās, ka smalkākiem cilvēkiem šāda iespēja tiek dota pēc pirmā pieprasījuma, turklāt vēl ļaujot uzstāties kā Goda telpas namatēviem vai namamātēm. Aizvadītajā nedēļā TV raidījumā Gandrīz ideālas vakariņas varēja vērot, kā Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere Brīvības pieminekļa Goda telpā kā namamāte uzņem četrus citus politiķus - Imantu Parādnieku, Ingrīdu Circeni, Danu Reiznieci-Ozolu un Valēriju Agešinu, ļauj ierakstīties viesu grāmatā un uzkāpt pieminekļa smailē.

Taču par to, ka parastie cilvēki Goda telpā nav gaidīti viesi, pietiek.com pārliecinājās, nosūtot Pieminekļu aģentūrai lūgumu vienkārša rīdzinieka Ivo vārdā: "Noskatījos TV, ka Saeimas deputātei Lībiņai-Egnerei bija dota iespēja uzņemt ciemiņus Brīvības pieminekļa Goda telpā. Arī es gribētu uz līdzīgiem noteikumiem sarīkot nelielu ļoti cienījamu ciemiņu uzņemšanu minētajā telpā. Sakiet, lūdzu, kā es to varu darīt? Kam jāraksta pieteikums, cik ilgu laiku pirms pasākuma, kāds ir cenrādis, kur ar to varu iepazīties? Kāds ir maksimālais ieaicināmo cilvēku skaits?"

Pieminekļu aģentūra šo vienkāršā rīdzinieka lūgumu ignorēja, uz to, tāpat kā uz Jura K. lūgumu, vispār neatbildot.
Savukārt deputāte Lībiņa-Egnere otrdien nevēlējās atbildēt ne uz vienu no pietiek.com jautājumiem par to, kādā tieši veidā viņa guva iespēju uzņemt viesus Brīvības pieminekļa Goda telpā, ar ko tieši viņa saskaņoja šo iespēju, kādā formā tas notika un kādu apmaksu un pēc kāda cenrāža viņa veica par šīs telpas izmantošanu.

Top komentāri

jānis
j
Nožēlojami un skumji ! Bet vai kāds cerēja , ka ir iespējams savādāk ?
Mirdziņa
M
vajag laist iekšā par ziedojumiem fondam, un par labu samaksu atļaut vēl vārdu ieskrāpēt sienā.
tm
t
Man gan būtu grūti iedomāties, kurš normāls cilvēks gribētu: 1. Piedalīties " ideālajās vakariņās" 2. Šī iemesla dēļ to darīt nekur citur kā Brīvības piemineklī (LMFAO) vienkārši graujošā sabiedrībā. 3. Šo pasākumu apmeklēt un filmēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas