Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bulgārijas valstspiederīgajiem noteikta karantīna Latvijā

Bulgārijas valstspiederīgajiem, kuri tranzītā netika ielaisti Lietuvā, karantīna būs noteikta Latvijā. To paredz veselības ministres Ilzes Viņķeles (A/P) rīkojums, informē Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.

Šāds lēmums pieņemts, jo Lietuvas kompetentās iestādes neielaida Lietuvā tranzītā no Somijas, Igaunijas un Latvijas ceļojošus Bulgārijas valstspiederīgos, no kuriem vienam tika laboratoriski apstiprināts Covid-19. Tā kā minētām personām Latvijā nav deklarētās dzīvesvietas, ir palielināts turpmāks infekcijas izplatīšanās risks sabiedrībā. Līdz ar to pieņemts lēmums noteikt karantīnas režīmu ārzemnieku uzturēšanās vietai bijušās Mežotnes internātvidusskolas telpās un teritorijā Bauskas novadā, norāda Strapcāne.

Rīkojums paredz, ka ārzemniekiem būs aizliegts atstāt šo uzturēšanās vietu, un par pārkāpumiem tiks iesaistīta Valsts policija. Tā nodrošinās arī uzturēšanās vietas norobežošanu, apsardzi un sabiedriskās kārtības uzturēšanu. Karantīnas vietā atrasties varēs arī mediķi, ja būs nepieciešams sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī personas, kuras nodrošina kārtību un piegādā pārtiku.

Bulgārijas valstspiederīgajiem tiks novērots viņu veselība stāvoklis un sniegta visa nepieciešamā palīdzība, savukārt uz vietas tiks nodrošināta ne mazāk kā divu metru distances ievērošanu starp personām.

Šajā karantīnas vietā jaunus ārzemniekus varēs ievietot tikai saskaņojot ar speciāli izveidoto komisiju, kura koordinē karantīnas pasākumus un nosaka pretepidēmijas pasākumus.

Atbildīgā iestāde par Slimību profilakses un kontroles centra noteikto profilakses un pretepidēmijas pasākumu organizēšanu un veikšanu uzturēšanās vietā ir Bauskas novada pašvaldība. Vienlaikus Veselības ministrija ar individuālās aizsardzības līdzekļiem nodrošinās policijas darbiniekus un citas personas, kuras iesaistītas noteikto pretepidēmijas pasākumu īstenošanā.

Aģentūra LETA Valsts robežsardzē noskaidroja, ka pašizolācija noteikta septiņiem robežsargiem, kuri veica imigrācijas kontroli Bulgārijas pilsoņiem. Robežsargiem veiktas analīzes, bet testi ir negatīvi, tomēr robežsargiem noteikta pašizolācija.

pievienota pēdējā rindkopa

Top komentāri

Jautājums...
J
...ir tikai man, vai vēl kādam - kā šie ļaudis iekļuva Latvijā pie slēgtām robežām un vēl patusēja internātskolā?
jānis
j
Varbūt Rinkēvičs vai Linkaitis zina, tie jau baigie speciālisti šai jomā.
Greex
G
Diez, tie ir tie "bulgāri", kas Rīgas centrā regulāri prasa, kā aizbraukt uz lidostu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas