Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 15 cilvēki

Vakar Latvijā reģistrēts 91 ceļu satiksmes negadījums, kuros cieta 15 cilvēki, informēja Valsts policija.

Ceturtdien septiņi cilvēki cieta avārijās Rīgā un tās apkārtnē, trīs - Kurzemē, pa diviem - Zemgalē un Vidzemē, bet viens - Latgalē. Četri no cietušajiem bija gājēji, bet viens - velosipēdists.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi četrus autovadītājus - pa vienam Rīgā un tās apkārtnē, Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē. Rīgā aizturēts arī autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 138 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 42 autovadītāji, Vidzemē - 29, Zemgalē - 27, Kurzemē - 23, bet Latgalē - 17 autovadītāji. Rīgā pieci autovadītāji sodīti arī par agresīvu braukšanu.

Pagājušajā diennaktī Vidzemes reģionā reģistrēti divi ceļu satiksmes negadījumi, kurus izraisījuši uz ceļa braucamās daļas pēkšņi izskrējušie meža dzīvnieki.

Burtnieku novadā, Rencēnu pagastā, uz autoceļa Burtnieki - Rencēni, kāds vīrietis vadīja automašīnu Audi un, izvairoties no dzīvnieka, kurš izskrējis uz ceļa, iebrauca grāvī. Negadījuma rezultātā cieta automašīnas vadītājs, kurš pēc medicīniskās palīdzības vērsās ārstniecības iestādē. 

Savukārt Madonas novadā, Praulienas pagastā, uz autoceļa Madona - Varakļāni, kāds vīrietis, vadot automašīnu VW, uzbrauca meža dzīvniekam, kā rezultātā pats arī cieta.

Iespēja, ka jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks, pastāv visā valsts teritorijā, it īpaši mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem. Lai izvairītos no iespējamas sadursmes ar meža zvēru, policija aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem diennakts tumšajā laikā, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas noteiktos ceļa posmos brīdina par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni.

Policija atgādina - ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110.

Kopumā policija vakar noformējusi 448 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

pievienota 4.-8.rindkopa

Top komentāri

Turpiniet
T
ziņot par savām bezjēdzīgajām rosībām un sastādīto protokolu skaitu. Bet līķu skaits nemainās!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas