Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Cilvēki steidz izņemt eiro bankomātos

Pirmajā dienā kopš Latvija pievienojusies eirozonai iedzīvotāji no bankomātiem izņēmuši jau vairākus miljonus eiro.

LETA vēsta, ka līdz plkst.16 Latvijā no bankomātiem iedzīvotāji izņēmuši 3,26 miljoni eiro, tāpat veikti 42 166 darījumi, informē norēķinu pakalpojumu sniedzēja SIA First Data Latvia izpilddirektore Baltijā Zanda Brīvule-Jansone.

Viņa norāda, ka, salīdzinot ar 1.janvāri pērn, iedzīvotāju uzvedība ir samērā līdzīga: "Iedzīvotāji šogad uzvedas tāpat kā 1.janvārī pērn, kad vienas minūtes laikā vidēji tika reģistrēti ap 400 darījumu."

Brīvule-Jansone piebilst, ka šāda iedzīvotāju rīcība pilnībā atbilst brīvdienu režīmam. Līdz plkst.16 šodien ir sasniegta, viņasprāt, augstākā izņemto līdzekļu apjoma un veikto darījumu skaita atzīme. Patlaban aktivitāte sāk sarukt. 

Swedbank bankomātos 1.janvārī līdz plkst.17 klienti ir izņēmuši kopumā vairāk nekā 2 miljonus eiro, portālu Diena.lv informēja bankā.

Kopumā notikuši 25 500 darījumu, un vidējā izņemtā summa bija ap 80 eiro.

Tāpat līdz plkst.17 internetbanku bija izmantojuši aptuveni 77 000 lietotāju, bet uzņēmuma internetbanku - aptuveni 5500 lietotāju.

1.janvārī no plkst.12 līdz 15 bija atvērtas sešas Swedbank filiāles, kuras apmeklēja aptuveni 500 cilvēku. Lielākā aktivitāte bija Rīgā, Kaļķu ielas filiālē Centrs, kā arī Daugavpilī.

No 500 cilvēkiem 430 veica skaidras naudas darījumus, mainot latus uz eiro, par kopējo summu 356 tūkstoši eiro.

SEB bankas bankomātos līdz plkst.16 izmaksāti 779 885 eiro un iemaksāti 220 165 lati, aģentūru LETA informēja bankas korporatīvo komunikāciju vadītāja Agnese Strazda.

Savukārt SEB bankas filiālēs līdz plkst.15 kopā veiktas 522 transakcijas, visvairāk transakciju veikts Jelgavā - 80, Daugavpilī - 73, bet vismazāk Talsos - 37. No Rīgas filiālēm visvairāk darījumu notika Āgenskalna filiālē - 64.

No kopējiem darījumiem 86% veido valūtas maiņas transakcijas, un vidēji katrs klients mainīja 618 latus. Savukārt 8% bija skaidras naudas iemaksas, 5% - skaidras naudas izmaksas.

SEB bankas interneta banku līdz plkst.15.30 bija apmeklējuši 24 336 klienti, kas ir nedaudz lielāks apjoms, nekā ierasts.

Jau vēstīts, ka pēc Latvijas pievienošanās eirozonai notikusi bankomātu pāreja uz eiro, tā bijusi sekmīga un noritējusi saskaņā ar iecerēto.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas