Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Covid-19 konstatēts diviem no un uz Aglonu braukušiem pasažieriem, taču ne svētku dalībniekiem

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta diviem maršrutu Rēzekne-Daugavpils un Daugavpils-Priežmale pasažieriem, informēja Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja.

SPKC epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka divi pasažieri, kuriem apstiprināts Covid-19, 13.augustā pārvietojās ar autobusu maršrutos Rēzekne-Daugavpils ar reisa numuru 7479, no pieturas Aglona, plkst.11.17 un Daugavpils-Priežmale ar reisa numuru 5506, plkst.16 līdz pieturai Aglona.

SPKC pārstāve apliecināja, ka abi saslimušie nav Aglonas svētku dalībnieki, tādējādi šobrīd nav pamats uzskatīt, ka svētkos varētu notikt vietēja slimības transmisija.

Rēzeknes-Aglonas diecēzes katoļu bīskaps Jānis Bulis atzina, ka no vietējas policijas ir saņēmis vēsti, ka Aglonas novadā ir atklāta inficēšanās ar Covid-19.

Tā kā inficēšanās nav saistīta nedz ar svētceļniekiem, nedz ar Aglonas bazlikas sakrālo laukumu, tad svētku dievkalpojumi notiks kā ieplānots, paziņoja Bulis.

Baznīca atkārtoti aicina visus svētku dalībniekus rūpēties par savu personīgo higiēnu un rūpīgi ievērot svētku laikā noteiktās drošības prasības.

Saistībā ar abiem inficētajiem tiek noteikts kontaktpersonu loks, turklāt tiek veikti papildu testi. Šajā gadījumā ir zināma arī inficēšanās ķēde. Centrā norāda, ka infekcijas avots ir kādā citā administratīvajā teritorijā dzīvojošs pacients, kas bijis ciemos pie tagad inficētajiem.

Visiem pasažieriem, kas brauca minētajos reisos, jāsazinās ar SPKC epidemiologu pa tālruni 67271738. Ja tiek novēroti saslimšanas simptomi, jāsazinās ar savu ģimenes ārstu un jāveic izmeklēšana uz Covid-19.

Ja kāds no Aglonas svētku dalībniekiem brauca minētajos autobusos, viņiem jādodas mājas un jāsazinās ar SPKC epidemiologu pa iepriekšminēto tālruni.

Ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no plkst.8 līdz plkst.20, sestdienās laikā no plkst.9 līdz plkst.15 un svētdienās laikā no plkst.9 līdz plkst.12.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne Apturi Covid. Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

pievienota 4.- 6.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas