Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dailes teātrī nekonstatē nevienu jaunu saslimšanas gadījumu

Piesardzības nolūkos vakar viss Dailes teātra kolektīvs veicis Covid-19 testus, kā rezultātā nevienam teātra darbiniekam nav uzrādīts jauns pozitīvs testa rezultāts, aģentūru LETA informēja teātra mārketinga un komunikācijas direktors Marko Rass.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā vienai personai, kura strādā teātra dekorācijas cehā, tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, pēc kā Dailes teātra direktors Juris Žagars paziņoja, ka piesardzības nolūkos visi teātra darbinieki veiks Covid-19 testus.

Rass vēstīja, ka starp vairāk nekā 180 darbiniekiem, kas nodevuši analīzes, nav konstatēts neviens jauns saslimšanas gadījums.

Tāpēc Dailes teātris turpina darbu, un izrādes plānots spēlēt pēc esošā repertuāra plāna, joprojām nodrošinot maksimālus piesardzības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Žagars jau iepriekš norādīja, ka saslimusī persona nav bijusi kontaktā ar pārējo personālu, tomēr, lai samazinātu riskus, teātris lūdza iespējamām kontaktpersonām ievērot pašizolāciju. Dailes teātra direktors atzīmēja, ka bija izdevies precīzi identificēt tos darbiniekus, kuri teorētiski varēja būt saskārušies ar personu, kurai konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Dailes teātra direktors vērsa uzmanību, ka kopš darbības atsākšanas tikuši veidoti "mikro burbuļi", sekojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumiem. Teātra departamenti tikuši savstarpēji norobežoti, piemēram, arī kafejnīcas apmeklējums katram konkrētam departamentam bija citā laikā, lai novērstu cilvēku sastapšanos. Žagars pastāstīja, ka mākslinieciskais personāls, kā arī administrācija strādā atsevišķi, tāpat nošķirti ir arī tehnisko darbnīcu darbinieki.

Kā vēstīts, pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 89 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19.

Līdz šim lielākais vienā diennaktī reģistrētais jauno Covid-19 gadījumu skaits bija 137 - 9.oktobrī, kad tas otro dienu pēc kārtas pārsniedza simts gadījumus.

Pagājušajā diennaktī veikts 4710 Covid-19 tests, bet pozitīvo testu īpatsvars sasniedzis 1,89%.

Līdz šim Latvijā kopumā veikti 358 498 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 2596 personas, bet 1322 izveseļojušās.

Jau ziņots, ka stacionāros patlaban ārstējas 52 Covid-19 pacienti, kas ir līdz šim augstākais slimnīcās esošo sasirgušo skaits, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Pagājušās diennakts laikā slimnīcās ievietoti vēl astoņi pacienti ar Covid-19.

No visiem stacionētajiem, 47 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet pieci ir ar smagu slimības gaitu.

Līdz šim no stacionāra izrakstīti 247 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

Iepriekšējais antirekords tika sasniegts vakar, kad slimnīcās bija ievietoti kopumā 47 Covid-19 pacienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas