Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Daugavas HES palu laikā saražo vairāk elektroenerģijas par valstī patērēto

Latvijā turpinoties palu laikam, Daugavas hidroelektrostaciju (HES) kaskāde saražo vairāk elektroenerģijas nekā tiek patērēts Latvijā, aģentūrai LETA pastāstīja energokompānijas AS Latvenergo pārstāve Ivita Bidere. Līdz ar to Latvija turpina būt starp elektroenerģijas eksportētājām.

Bidere skaidroja, ka Latvijas hidroelektrostaciju saražotās elektroenerģijas apjoms pārsniedzis kopējo patēriņu valstī, piemēram, otrdien, 10. aprīlī, ap pusdienlaiku Daugavas HES ražoja 1200 megavatus elektroenerģijas, bet Latvijas patērētāji patērēja 1000 megavatus.

Latvenergo katru gadu sagatavojas palu laikam, primāro uzmanību pievēršot ražotņu drošumam - tiek pārbaudītas iekārtas un būves, sagatavots operatīvais personāls, lai hidroelektrostacijas varētu ūdenskrātuvēs uzņemt palu ūdeni un to izstrādāt elektroenerģijā.

Pali, kas turpinās Latvijas upēs, ir viens no labvēlīgākajiem laikiem elektroenerģijas ražošanai Daugavas hidroelektrostaciju kaskādē. Šogad arī ziemas mēnešos bija hidroizstrādei un termoelektrostaciju labvēlīgi apstākļi, nodrošinot konkurētspējīgas elektroenerģijas eksportu Nord Pool biržā, atzīmēja Bidere.

Latvenergo koncernam ir sabalansēts un videi draudzīgs enerģijas ražošanas portfelis, ko galvenokārt veido hidroelektrostacijas un augsti efektīvas termoelektrostacijas. Lielāko daļu elektroenerģijas un siltumenerģijas saražo trijās Daugavas hidroelektrostacijās (HES) un divās Rīgas termoelektrostacijās (TEC). Tāpat enerģijas izstrādi veic Liepājas ražotnēs, Aiviekstes HES, Ainažu vēja elektrostacijā (VES) un Ķeguma katlumājā. Latvenergo koncerna ražotnēs uzstādīto ģeneratoru kopējā elektriskā jauda ir 2569 megavati, un tā pārsniedz 85% no kopējās elektrostaciju uzstādītās jaudas Latvijā.

Latvenergo koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu. Latvenergo obligācijas kotē biržas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā.

Top komentāri

reptilis
r
Latvenergo pieder Latvijas tautai ! ...vai kaut kas pa kluso ir pārdots? ...kādas akcijas var būt visas tautas uzņēmumam?
Jonj
J
Tad kapēc biržā elektrība ir dārga?
hzz
h
Un var kāds paskaidrot kapēc mims ir OIK Tos piiiii ... vajadzētu uz staba uzspraust kuri pieņēma likumu par 3kārtīgu samaksu da jebkam kas ražo "zaļo" enerģiju! Tas jau pamatā ir noziegums!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas