Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Deputāta kandidāte Zavadska bez IZM atļaujas vadījusi mācību stundas

Šlesera reformu partijas LPP/LC deputāta kandidāte Dagdas arodvidusskolas direktore Ināra Zavadska bez Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atļaujas pagājušajā mācību gadā vadījusi mācību stundas, pārbaudē konstatējis Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD).

Kā informēja IKVD Pārvaldes vecākais referents sabiedrisko attiecību jomā Jānis Mergups-Kutraitis, šovasar IKVD Dagdas arodvidusskolā veicis pārbaudi, kuras laikā notikušas sarunas ar Zavadsku un skolas direktores vietnieci mācību darbā Lieni Vorobjovu, kā arī saņemti un izvērtēti skolas dokumenti - skolas reģistrācijas apliecība, skolas 2010./2011.mācību gada tarifikācija, atsevišķu pedagogu personu lietas, amatu apraksti, atsevišķu grupu mācību nodarbību uzskaites žurnāli, atsevišķu mācību priekšmetu mācību programmas, tematiskie plāni.

Izvērtējot tarifikācijā noteikto, konstatēts, ka skolas direktorei Zavadskai 2010./2011.gadā tika tarificētas latviešu valodas un literatūras un saskarsmes mācību stundas sešās izglītības programmās.

Pārbaudes gaitā skolā nebija pieejams dokuments no izglītības iestādes dibinātāja - IZM - par to, ka skolas direktorei Zavadskai ir atļauts veikt pedagoģisko darbu papildu direktores darba likmei, līdz ar to netiek ievērots likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktais, ka valsts amatpersonai, kura vēlas savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, ir jāsaņem rakstveida atļauja.

Zavadska IKVD skaidrojusi, ka atļauju pagājušajā mācību gadā neesot IZM lūgusi, jo citi amata pienākumi - projekti, skolas reorganizācijas pasākumi - novērsuši viņas uzmanību no šī pienākuma izpildīšanas.

Zavadska pārbaudes gaitā IKVD inspektoram nevarēja uzrādīt tematiskos plānus, līdz ar to secināts, ka netiek ievērots Izglītības likumā noteiktais, ka pedagoga vispārīgie pienākumi izglītošanas procesā ir radoši un atbildīgi piedalīties attiecīgo izglītības programmu īstenošanā, pedagogi ir atbildīgi par savu darbu, tā metodēm, paņēmieniem un rezultātiem, kā arī skolas iekšējos normatīvajos dokumentos noteiktais. Arī skolas direktores vietniece mācību darbā Vorobjova savā rakstiskajā paskaidrojumā IKVD apliecinājusi, ka 2010./2011. mācību gadā skolotāja Zavadska mācību tematiskos plānus nav iesniegusi.

IKVD Zavadskai uzdevis veikt nepieciešamos pasākumus, lai turpmākajā darbībā ievērotu Izglītības likumā un skolas iekšējos normatīvajos dokumentos noteikto par pedagoga pienākumiem un tiesībām.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Zavadska, no šī gada 1.septembra Dagdas arodvidusskola iekļaujas Viduslatgales profesionālajā vidusskolā, kuras direktors būs Višķu Profesionālās vidusskolas direktors Aivars Skrinda. Savukārt viņa pati Dagdas arodvidusskolā turpmāk būs pārvaldniece un saimnieciskā darba organizatore, tādēļ viņai nebūs nepieciešams IZM saskaņojums mācību stundu vadīšanai. "Vēl lemšu, vai mācīšu stundas. Ja būs tāda iespēja, tad vadīšu stundas, nodrošinot arī tematiskos plānus, kuru man pagājušajā mācību gadā nebija. Savu vainu esmu atzinusi un uzrakstījusi paskaidrojumu IKVD," teica Zavadska.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā, Zavadska kandidēs Latgales vēlēšanu apgabalā ar 11. kārtas numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas