Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Doma laukumā antifašistu protesta pikets; īpaša policijas vienība izveido dzīvo ķēdi

Doma baznīcā plkst.10.00 sākās leģionāru piemiņas dievkalpojums, bet Doma laukumā piketē starptautiska antifašistu organizācija, novēroja Diena

Plkst.10.00 Doma laukumā parādījās cilvēku grupa ar plakātiem angļu un latviešu valodās: - "Aizstāvēsim vēsturi – pret Waffen SS latviešu leģiona glorifikāciju" un "Atceroties holokaustu - Waffen SS kolaborāciju nedrīkstam glorificēt".

Cilvēku grupa atradās doma laukuma vidū, bet antifašistiem pikets tur nav pieteikts. Antifašistiem ir arī vairāki gaiši zili karogi. Ap viņiem pulcējās vismaz 16 mediju pārstāvji. 

Likumsargi ar protestētājiem runāja angliski. Policisti grupiņu pārvirzīja aiz barjeras pie radio mājas. Doma laukumā atradās divi autobusi ar policistiem. No viena autobusa izkāpušie izveidoja ķēdi ap aftifašistu protestētājiem pāri visam doma laukumam starp Latvijas Radio ēku un doma baznīcu. Savukārt pēc plkst.11 no otra autobusa izkāpa īpaša policistu vienība ar ķiverēm, kuras pagaidām viņiem ir rokās. Īpašās vienības policisti veido ķēdi divās pusēs. Paredzams, ka starp īpašās vienības policistu ķēdēm ies leģionāru piemiņas gājiena dalībnieki.

Jau vēstīts, ka Brīvības pieminekļa apkārtnē ir ļoti daudz policistu, un likumsargi ar motorlaivu braukā arī pa līdzās esošo pilsētas kanālu.

Svētdien notiks latviešu leģionāru piemiņai veltīti pasākumi, kuru laikā tā sauktie antifašisti piketēs pret "nacisma glorifikāciju". 

papildināta 4.rindkopa


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas