Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dombrovskis vairs neredz nepieciešamību kopā ar skolotājiem iet ielās

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija) pēc sarunas ar premjeru vairs neredz nepieciešamību iet protesta akcijās kopā ar skolotājiem, kaut vēl nesen esot bijis tam gatavs, portālu Diena.lv informēja ministra preses dienests.

"Ieraugot Finanšu ministrijas piedāvājumu par līdzekļu sadali nākamajam gadam biju sašutis un gatavs kopā ar skolotājiem iet ielās, pieprasot adekvātu finansējumu izglītībai," uzrunājot pedagogus piektdien notikušajā konferencē klāstījis V.Dombrovskis. "Tomēr pēc sarunām ar premjeru man ir cerības, ka attieksme pret pedagogiem un mūsu nozari kopumā mainīsies. Valdības vadītājs ar sapratni ieklausījās argumentos par to, ka pedagogu algām, zinātnei un izglītībai kopumā ir nepieciešams papildus finansējums."

Ministrs arī paudis cerību, ka jaunnedēļ plānotajā koalīcijas padomes un pēcāk arī Ministra kabineta sēdē "viss, ko ar premjeru esam norunājuši, piepildīsies".

"Ja tā, tad būsim izcīnījuši naudu nākamajam gadam kvalitātes piemaksu palielināšanai 3., 4. un 5. kategoriju ieguvušajiem pedagogiem, sporta treneriem un arī pedagogu apmācībām, lai lauku skolās skolotāji varētu pasniegt uzreiz vairākus priekšmetus. Būs papildus nauda arī pirmsskolas pedagogiem," norādījis V.Dombrovskis.

Jaunnedēļ valdības sēdē plānots skatīt arī Ministru kabineta (MK) noteikumus, saskaņā ar kuriem tiks rēķinātas algas pedagogiem šajā mācību gadā. "Esam atraduši iespēju no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta finansēt kvalitātes piemaksas arī profesionālās ievirzes skolotājiem, kas strādā Kultūras ministrijas pakļautībā esošajās skolās, arī Murjāņu skolas pedagogiem," uzsvēris ministrs.

IZM norāda, ka attiecīgajos MK noteikumos ieviesti labojumi, kas paredz, ka piemaksas par saņemtajām kvalitātes pakāpēm profesionālās ievirzes pedagogiem tiks maksātas ar šā gada 1.septembri.

Savukārt, runājot par to, kas jauns sagaida skolotājus, vecākus un bērnus šajā mācību gadā, ministrs norādījis, ka galvenās pārmaiņas skar mācību līdzekļu iegādi – to tagad pilnībā nodrošinās valsts un pašvaldības. Viņš sola, ka finansējums mācību līdzekļu iegādei novadiem tiks pārskaitīti septembra sākumā.

"Šī ir pirmā reize kad mēs visi kopā ejam cauri šādam mācību līdzekļu iegādes procesam. Pieļauju ka šobrīd visiem – pedagogiem, vecākiem un skolu direktoriem - jautājumu ir vairāk nekā atbilžu un lūdzu visus iesaistītos ar izpratni izturēties pret to, ka rodas kādas neskaidrības, mani kolēģi no ministrijas centīsies sniegt visu nepieciešamo palīdzību un skaidrojumus," solījis ministrs.

Viņš arī atgādinājis, ka ar jauno mācību gadu 3.kvalitātes pakāpi saņēmušie pedagogi sāks saņemt piemaksas pie algām. Piemaksas turpinās saņemt arī 4. un 5. pakāpi ieguvušie skolotāji.

"Lai jaunais mācību gads nāk ar labām ziņām, nesot prieku un gandarījumu gan jums, gan jūsu audzēkņiem," novēlējis ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas