Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Drošības policija izbeigusi savulaik skandalozo Latvijai nelojālo auto īpašnieku lietu

Drošības policija (DP) izbeigusi savulaik skandalozo krimināllietu par "Latvijai nelojālo auto īpašnieku" saraksta publiskošanu.

2010.gada februārī interneta vietnē "latvietislatvija.com/AUTO" tika publicēts saraksts "ar Latvijai acīmredzami nelojāliem auto īpašniekiem (okupantiem), kuri savus auto grezno ar Krievijas impērisko simboliku".

Šajā interneta vietnē tika publicēts saraksts ar to automašīnu reģistrācijas numuriem, kuras izdekorētas ar Krievijas vai PSRS simboliku. Pretim katras automašīnas numuram bija atrodami arī spēkratu īpašnieku vai turētāju vārdi, uzvārdi, personas kodi un adreses. Uzklikšķinot uz atsevišķiem automašīnu reģistrācijas numuriem, bija iespējams apskatīt arī spēkrata fotoattēlu.

Sākotnēji par notikušo pēc atsūtītajiem materiāliem no Datu valsts inspekcijas (DVI) un privātpersonu iesniegumiem ģenerālprokuratūrā tika sākta pārbaude, kas vēlāk pārtapa kriminālprocesā. Kriminālprocesu prokuratūra nodeva izmeklēšanai Drošības policijā, kura arī bija saņēmusi vairāku personu iesniegumus.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka izmeklēšanas laikā DP gan neizdevās noskaidrot personas, kas izpauda informāciju trešajai personai, kura vēlāk informāciju publiskoja internetā.
Ņemot vērā iepriekšminēto, DP kriminālprocesu izbeidza, jo izdarītajā nodarījumā netika konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas