Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dvīņi un Vērši – uzņēmīgākie, Kazas gadā dzimušie – stūrē lielos Latvijas uzņēmumus

Pēc Lursoft aprēķiniem, visvairāk uzņēmumu īpašnieku un vadītāju dzimuši Dvīņu un Vērša zvaigznājos, attiecīgi 9,4% un 9,3% no kopējā amatpersonu un dalībnieku skaita, portālu Diena.lv informēja Indra Jansone.

Zīmes tiek raksturotas kā ātras, veiklas, zinātkārtas, praktiskas un pacietīgas, kamēr drošsirdīgie, izlēmīgie Skorpioni ar iesaistīšanos biznesā īpaši nesteidzas, kā rezultātā no visiem uzņēmumu vadītājiem un īpašniekiem tikai 13 843 jeb 7,1% ir dzimis Skorpiona zvaigznājā. Pētot padziļinātāk Skorpionu raksturojumu, jādomā, ka, iespējams tieši fakts, ka šīs zīmes pārstāvji ir labi izpildītāji, attur tos no iesaistīšanās biznesā, daudz labprātāk uzņemoties algota darbinieka pienākumus.

Ņemot vērā, ka visbiežāk biznesā iesaistās Dvīņi un Vērši, neizbrīna fakts, ka tieši šo horoskopa zīmju pārstāvjiem pieder arī skaitliski visvairāk uzņēmumu. Lursoft aprēķinājis, ka, piemēram, Dvīņiem patlaban pieder daļas 20 276 uzņēmumos, savukārt Vēršiem – 20 038. Daudz neatpaliek arī Auni, kuri, pēc astrologu teiktā, ir tendēti sacensties, ir nepacietīgi, aktīvi un neatlaidīgi. Lursoft pētījuma dati parāda, ka Auniem, kuriem jau šūpulī zvaigznes ielikušas organizatora, vadītāja, priekšnieka un komandiera spējas, patlaban pieder 19 495 uzņēmumi.

Retāk biznesa vidē var atrast Skorpioniem, Strēlniekiem, Mežāžiem, kā arī Svariem piederošus uzņēmumus. Iespējams, jaunus uzņēmumus Svariem reģistrēt traucējis to neizlēmīgums, Mežāžiem taupīgums un birokrātiskums vai arī Strēlniekiem to brīvdomīgā daba. 

lai gan horoskopu apraksti liecina, ka Kazas gadā dzimušās personas nav spējīgas kļūt par veiksmīgiem komandieriem, Lursoft aprēķini rāda, ka no visiem dalībniekiem un amatpersonām 9,15% ir dzimušas tieši Kazas gadā, piedevām, Kazas gadā dzimušo uzņēmēju finanšu rādītāji itin veiksmīgi spēj konkurēt ar valsts kopējiem rādītājiem. To apliecina gan Latvenergo valdes locekļi Arnis Kurgs un Māris Kuņickis, gan ELKO GRUPA valdes priekšsēdētājs Egons Mednis un Lattelecom padomes priekšsēdētājs Gatis Kokins, gan arī Latvijas Mobilais telefons valdes priekšsēdētājs Juris Binde, jo visu iepriekš nosaukto kungu vadītie uzņēmumi ir spējuši uzrādīt vērā ņemamus izaugsmes rādītājus, ik gadu ierindojoties starp Latvijas lielākajiem uzņēmumiem.

Lielāko peļņu 2013.gadā uzrādījusi Kazas gadā dzimušās Janīnas Mitrofanovas vadītā KRONOSPAN Riga (34,928 milj. eiro peļņa), aiz kuras ar 30,214 milj. eiro seko Lattelecom, bet trešajā vietā ar 28,318 milj. eiro ierindojoties 4finance, kuras padomē darbojas divas Kazas gadā dzimušas personas – Uldis Arnicāns un Oļegs Larins.

Par Kazas gadā dzimušo apņēmību un vēlmi biznesā sasniegt aizvien augstākas virsotnes liecina ne tikai uzņēmumu labie finanšu rādītāji, bet arī fakts, ka daži no uzņēmējiem reģistrējuši pat vairākus desmitus uzņēmumu. Tā, piemēram, absolūts pirmrindnieks šajā ziņā ir Pēteris Silkāns, kuram patlaban ir dalības 56 uzņēmumos, aiz kura ar 20 dalībām seko Nikolajs Marčenkovs un Guntis Indriksons ar kapitāldaļām 19 uzņēmumos, tostarp HOBI LATGALE, ĶEIZARMEŽS, SKONTO u.c.

Analizējot Kazas gadā dzimušo uzņēmēju uzņēmumu vidējo apgrozījumu, redzams, ka tas ik gadu ir par aptuveni 20% augstāks nekā valstī vidēji. 

Analizējot biznesa nozares, kurās visbiežāk izvēlas darboties Kazas gadā dzimušie, jāsecina, ka tās atspoguļo valsts kopējo tendenci un nesagādā pārsteiguma momentus. Visvairāk Kazas gadā dzimušie uzņēmēji, neskatoties uz astrologu teikto, ka šie cilvēki nedrīkst nodarboties ar tirdzniecību, jo nespēj saprotami izklāstīt savu domu un sarunās ar pircējiem bieži vien runā pārāk ātri vai arī pārāk lēni un nesaprotami, sastopami tieši mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības sfērā, aiz kuras seko nekustamo īpašumu joma. Tāpat arī šie uzņēmēji labprāt sniedz juridiskos un grāmatvedības pakalpojumus un nodarbojas ar specializētajiem būvdarbiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas