Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs pusgadā Latvijā sarucis par 47,2%

Dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs šogad pirmajos sešos mēnešos Latvijā samazinājies par 47,2% salīdzinājumā ar 2019.gada attiecīgo periodu un bija 11,563 miljoni tonnu, liecina Satiksmes ministrijas apkopotie dati.

Tostarp starptautisko pārvadājumu apmērs veidoja 10,925 miljonus tonnu, kas ir kritums par 48,7% salīdzinājumā ar 2019.gada attiecīgo periodu, bet iekšzemes pārvadājumu apmērs audzis par 5,7% - līdz 638 000 tonnu. 

Apkopotā informācija liecina, ka no starptautiskajiem dzelzceļa kravu pārvadājumiem tranzīta kravu apmērs bija 9,042 miljoni tonnu, kas ir samazinājums par 53,9% salīdzinājumā ar 2019.gada pirmajiem sešiem mēnešiem, importa kravu apmērs bija 1,701 miljons tonnu, kas ir par 9,1% vairāk, bet eksporta kravu - 182 000 tonnu, kas ir pieaugums par 32,2%.

Vienlaikus dzelzceļa tranzīta kravu apmērs caur ostām 2020.gada pirmajā pusgadā bija 7,642 miljoni tonnu, kas ir par 55,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet sauszemes tranzīts caur Latvijas teritoriju - 1,4 miljoni tonnu, kas ir samazinājums par 38,6%.

2019.gadā Latvijā dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs samazinājās par 15,8% salīdzinājumā ar 2018.gadu un bija 41,492 miljoni tonnu. Tostarp pērn pirmajos sešos mēnešos dzelzceļa kravu pārvadājumu apmērs veidoja 18,611 miljonus tonnu.

 

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Valde arī samazinājusies uz pusi? Vai tikai strādnieki? :)
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Mēs esam "zaļā kursa" pirmrindnieki Eiropā !!!!!!!! Dzelzceļš ir lielākais piesārņotājs! Padarīsim Latviju zaļāku un vēl zaļāku!!!!! Ārzemnieki brauks skatīties !!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas