Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

EM: Patlaban apturēta Latvijas gatavošanās dalībai izstādei Expo 2020 Dubaijā

Patlaban apturēta Latvijas gatavošanās dalībai izstādei Expo 2020 Dubaijā, apliecināja Ekonomikas ministrija (EM). Ministrijas rīcībā ir informācija, ka izstādes rīkotāji vēlas pārcelt Expo 2020 norisi par gadu, jaunos izstādes norises datumus piedāvājot no 2021.gada 1.oktobra līdz 2022.gada 31.martam, saglabājot izstādes nosaukumu Expo 2020 Dubai. Tiesa, oficiāls lēmums par izstādes pārcelšanu vēl nav pieņemts.

"Līdz ar to arī Latvija nekādus jaunus lēmumus šajā sakarā nav pieņēmusi. Turklāt patlaban nenotiek aktīvas darbības Latvijas dalības izstādē plānošanai un organizēšanai, līdz ar to valsts budžeta nauda šim mērķim tērēta netiek," piebilda EM.

Vienlaikus ministrijā atzina, ka Latvijai būtu jāpiedalās starptautiskajā izstādē pat, ja tā tiek par gadu pārcelta.

"Ņemot vērā sagaidāmo ekonomikas lejupslīdi un nepieciešamību sekmēt mūsu uzņēmēju eksporta iespējas, izstāde arī pēc gada būs platforma, kurā Latvijas uzņēmēji varētu parādīt sevi kā inovatīvu, unikālu un konkurētspējīgu produktu ražotājus, kā arī meklēt jaunas biznesa sadarbības un eksporta iespējas. Līdz ar to Latvijai ir svarīgi turpināt gatavoties valsts dalībai starptautiskajā izstādē, lai tajā kopā ar citām pasaules valstīm parādītu savus ekonomiskos sasniegumus," pauda EM.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas izmaksas dalībai šogad Dubaijā gaidāmajā starptautiskajā izstādē Expo 2020 sarukušas līdz 1,4 miljoniem eiro, aģentūrai LETA apliecināja toreizējais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Iepriekš valdība lēma Latvijas dalībai Expo 2020 no valsts budžeta atvēlēt 4,4 miljonus eiro. Tomēr vēlāk, lemjot lauzt līgumu ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) par valsts dalības rīkošanu izstādē, tika rasts risinājums, kas paredz, ka Latvija paviljonu īrēs no Apvienoto Arābu Emirātiem (AAE).

Nemiro uzsvēra, ka valdības lēmums jau sen ir nemainīgs un tas paredz, ka Latvijai ir jāpiedalās Expo 2020. Savukārt ekonomikas ministra uzdevums bija rast iespējas samazināt Latvijas dalības izmaksas, kas iepriekš paredzēja valsts atbalstu 4,4 miljonu eiro apmērā.

Top komentāri

tas ir labi
t
Nav ar tiem arābiem ko ielaisties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas